Kapiten Atalante otvorio dušu i emotivnim intervjuom ganuo javnost

Argentinski fudbaler i kapiten italijanskog prvoligaša Atalante, Alehandro Papu Gomez, otvorio je dušu u intervjuu za italijanske medije.

Serija A je bila prva od evropskih fudbalskih liga koja je osetila posljedice zloglasnog koronavirusa, ali sada je fudbal širom Starog kontinenta, a i šire, zaustavljen.

– Jako mi je teško sada razmišljati o fudbalu – započeo je razgovor kapiten Atalante.

– Ne vidim kako se možemo vratiti igranju u kratkom vremenskom periodu, a da budem iskren, ne vidim rješenje ni u skoroj budućnosti.

– Stvarnost je takva da ne znam kada ću biti u mogućnosti ponovno trenirati sa svojim saigračima. Ne znam kada ću ponovno moći da radim ono što najviše volim – igrati fudbal.

Atalanta dolazi iz Bergama, italijanskog grada koji je najteže pogođen koronavirusom.

– Neki ljudi govore da bismo mogli početi ponovno igrati za mjesec dana, ali igranje znači putovanje. To znači kretanje i odlazak u hotele. Mislim da od toga neće biti ništa.

– Možda će za mjesec dana biti manje zaraženih, ali ovaj horor definitivno neće biti gotov – zaključio je Gomez.

Inače, u Bergamu, gradu sa 120 hiljada stanovnika, je pet do šest puta više umrlih nego što je uobičajeno. Lokalni krematorijum, koji radi 24 sata na dan, preplavljen je leševima, a na glavnom gradskom groblju je ponestalo prostora.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU