Ponedjeljak, 26 srpnja, 2021

Karić: Vrijedno ću raditi kako bi vratila ‘zlatno doba Sarajeva’ (VIDEO)

Novoizabrana gradonačelnica Grada Sarajeva Benjanima Karić poručila je danas da će vrijedno raditi kako bi vratila ‘zlatno doba Sarajeva’  

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

– Sarajevo je multikulturan grad, grad sporta, umjetnosti i obrazovanja. Pozivam sve da mi pomognu da zaista uradimo ono najbolje, da idemo u budućnost i odupiremo se svim teškim preprekama. Pozivam vas da pokažemo ljubav prema gradu Sarajevu –  istakla je.

Naglasila je da Sarajevo nikada nije bilo sebično te da je uvijek pružalo ruke svim dobronamjernim ljudima.

Zamjenica gradonačelnice Anja Margetić također je zahvalila na prilici i povjerenju da obnaša tu funkciju te poručila da će svoje iskustvo i kapacitete iskoristiti da doprinese razvoju Sarajeva.  

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Zamjenik gradonačelnice Haris Bašić istakao je da je ogromna čast i obaveza obnašati funkciju zamjenika gradonačelnice te je poručio da će učiniti maksimalne napore da pokaže da je Sarajevo evropski grad koji ima budućnost.

Gradsko vijeće Grada Sarajeva danas je na konstituirajućoj sjednici jednoglasno izabralo za gradonačelnicu Grada Sarajeva Benjanimu Karić koju je predložila Socijaldemokratska partija. Vijeće je također izabralo zamjenike gradonačelnice, Harisa Bašića (Narod i Pravda) i Anju Margetić (Naša stranka).

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Comments
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -

Vijesti danas