0.5 C
Sarajevo
Petak, 3 prosinca, 2021
Još

  Kasumović posjetio novotvorene pogone preduzeća Ecocomfort

  ()

  Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović i pomoćnica gradonačelnika za privredu i upravljanje razvojem Amra Mehmedić posjetili su danas omladinsko naselje u Nemili, gdje se od 1. aprila ove godine nalaze proizvodni pogoni preduzeća “Ecocomfort” d.o.o. Zenica.

  U objektima godinama napuštenog naselja uz magistralni put M-17 trenutno 95 radnika proizvodi obuću za italijansko tržište.

  Vlasnik kompanije Fikret Ramović rekao je da u dva pogona u Zenici upošljavaju 130 ljudi koji proizvode tekstil i obuću, isključivo za inostrano tržište.

  – U Nemili radimo oko tri mjeseca i naš plan je kompletnu proizvodnju izmjestimo u ove pogone, s ciljem zapošljavanja 200 radnika. Zahvalni smo gradonačelniku Kasumoviću i Gradskoj upravi koji su nam omogućili da u povoljnom poslovnom ambijentu stvaramo novu vrijednost – kazao je Ramović.

  Istaknuto je da je u posljednjih dvadesetak godina Grad Zenica iz budžeta izdvojio stotine hiljada konvertibilnih maraka za električnu energiju, održavanje i staražarsku službu koja je osiguravala devastirano omladinsko naselje u Nemili.

  Kasumović je naveo da u u Nemili, umjesto zapuštenog prostora sada ozbiljan investitor uz podršku Gradske uprave daje priliku za zapošljavanje velikom broju stanovništva Nemilskog sliva.

  – Radna snaga koja bi najteže dobila posao na tržištu rada, sada ima priliku da se zaposli i ima primanja. Zahvalio bih investitoru na povjerenju i želim mu, da dugo godina posluje s uspjehom i na zadovoljstvo svoje i naravno naših sugrađana, koji ovdje rade – poručio je Kasumović.

  Grad Zenica je prije nepunih godinu dana izdvojio 41.000 KM za asfaltiranje 380 metara puta koji je omladinsko naselje spojio sa magistralnim putem M-17, čime su stvoreni preduslovi za razvoj privrede ali i bolje uslove života stanovnika Stare Nemile, saopćeno je iz Grada Zenica.

  (FENA)


  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  Možda vas zanima I OVO