Katarski milijuni stižu velikanu Serie A!

050823 inter-sc 050823 inter-sc

Milanski Inter je fantastično ušao u novu sezonu i čini se da je najozbiljniji konkurent za naslov Serie A ove sezone.

Iako s oskudnim financijskim sredstvima u odnosu na mnoge europske klubove, Nerazzurri su pametnim poslovanjem s transferima uspjeli formirati respektabilnu momčad, kako u selekciji igrača tako iu prikupljanju sredstava.

Inter je prisiljen zarađivati ​​od prodaje igrača kako bi mogao popuniti rupe u momčadi, a ovog je ljeta svakako najveća financijska injekcija bila od prodaje Andrea Onane Manchester Unitedu. Tko je tu prošao bolje, možete zaključiti na temelju kontrasta rezultata milanskog i manchesterskog velikana.

Ipak, uskoro bi odgovorni za sportska pitanja u ovom klubu mogli malo lakše odahnuti, odnosno doći će kraj mukama sa sponzorima.

Višestruki prvak Italije i Europe, odnosno aktualni viceprvak, sklopio je ugovor s tvrtkom “Qatar Airways”, koja se zasad odnosi samo na transport, ali bi od sljedeće sezone mogla biti naslovni sponzor na dresovima. I donijeti značajna financijska sredstva.

Inter je na temelju toga raskinuo ugovor s tvrtkom “Digital Bits” jer nisu ni plaćali obveze prema dogovorenoj dinamici, dok je “Paramount+” ove sezone u toj funkciji, no ta su sredstva daleko od renomea kluba i jasno je da je tvrtka tu za duže vrijeme veći dobitak.

www.sportskacentrala.com

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU