„KLASIČAN PRIMJER OPASNOSTI OD DEZINFORMACIJA“ Gugl se oglasio o gašenju Gmail-a

Objava na mreži Iks, nekadašnjem Tviteru, koji je pregledan više od sedam miliona puta, tvrdi da će Gmail biti ugašen u avgustu.

Gugl je iskoristio istu platformu da demantuje tu lažnu tvrdnju.

Stručnjak za komunikacije rekao je za Bi-bi-si da ovde radi o “klasičnom primjeru” opasnosti od dezinformacija.

– Većina ljudi vjeruje u ono što vide na mrežama, a nedostaju alati i procesi za provjeru činjenica – rekao je Ričard Banjal, šef kompanije za procenu komunikacija – CARMA.

GUGL UVODI VELIKU PROMJENU Inboks više neće biti pun kao prije

– Dok društvene mreže mogu da d‌jeluju bez odgovornosti i ‘pumpaju’ neprovjerene informacije svojoj publici, ovaj incident sa Dži mejlom neće biti poslednji slučaj tog tipa koji ćemo vid‌jeti – kaže on.

Dži mejl je najpopularnija usluga elektronske pošte na svijetu, sa više od 1,5 milijardi aktivnih korisnika širom svijeta, navodi Statista.

I uprkos tome što je odlučno odbacio lažne tvrdnje u ovoj “hoax” poruci, tačno je da je Gugl ugasio neke svoje usluge posljednjih godina, prenosi B92.

Samo tokom 2023. godine, Gugl je ugasio svoj servis za igre Stadia, funkciju YouTube Stories, i počeo je da zatvara stare i neaktivne Gmail naloge.

Kompanija je najavila planove za zatvaranje Google Podcasts, iako je ovu funkcionalnost praktično zamijenio YouTube Music, čiji je Gugl takođe vlasnik.

BONUS VIDEO:

„KLASIČAN PRIMJER OPASNOSTI OD DEZINFORMACIJA“ Gugl se oglasio o gašenju Gmail-a appeared first on Aloonline.ba.

aloonline.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU