4 C
Sarajevo
Subota, 3 prosinca, 2022

Kod Travničanina pronađena droga

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 1 krivično djelo.

Dana 29.04.2019.godine oko 20,15 sati policijski službenici PS Travnik u ulici Bašbunar, općina Travnik izvršili su kontrolu osobe B.M. rođena 1998.godine iz Travnika, koja je bila u društvu sa jednim maloljetnikom. Prilikom kontrole ista je dobrovoljno predala određenu količinu materije za koju se sumnja da je opojna droga „Marihuana“, kao i tzv. drobilicu, pogodnu za obradu opojnih droga.

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičene osobe se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

NAKNADNO RASVIJETLJENA KRIVIČNA DJELA

Poduzimajući planske aktivnosti na rasvijetljavanju imovinskih delikata, policijski službenici PS Kiseljak uspješno su rasvijetlili krivična djelo „Teške krađe“ koje je izvršeno 14.04.2019. godine na štetu firme „Peca“, koja se nalazi u ulici Kraljice mira , općina Kiseljak. Tom prilikom iz teretnog motornog vozila marke MAN otuđeno je oko 100 litara dizel goriva.

U okviru navedenih aktivnosti, rasvijetljeno je još jedno krivično djelo „Teške krađe“ koje je počinjeno dana 23.04.2019.godine na štetu A.V. iz Kiseljaka. Počinioci su tom prilikom otuđili određenu količinu dizel goriva iz teretnog motornog vozila marke MAN, koje je bilo parkirano u ulici Kraljice mira, općina Kiseljak.

  Uz tenzije i nerede ustoličen mitropolit SPC-a u Crnoj Gori Joanikije

Operativnim radom na terenu došlo se do saznanja su osumnjičeni za izvršenje navedenih krivičnih djela A.B. rođen 1982.godine i A.S. rođen 1987.godine, obadvojica iz Sarajeva.

Protiv osumnjičenih nadležnom kantonalnom tužilaštvu slijedi podnošenje Izvještaja o počinjenom krivičnom djelu.

JAVNI RED I MIR

Evidentiran je 1 slučaj narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST SAOBRAĆAJA

Evidentirano je 11 saobraćajnih nezgoda u kojima je nije bilo povrijeđenih osoba.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 115 prekršajnih naloga, a mobilnim i fiksnim radarima evidentirano je ukupno 38 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 6 vozača, od kojih su 2 vozača zadržana u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Supported by TNT Grupacija
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU