22.7 C
Sarajevo
Četvrtak, 8 lipnja, 2023

Koldžo o stanju u “Zraku” za Špicu: Ne može se samo štrajkovati i tjerati neki prkos

Gost emisije Špica bio je sadašnji direktor Zraka d.d. Sarajevo, Nedžad Koldžo koji je u svom gostovanju odgovorio na štrajkovanje i pritužbe radnika na situaciju u preduzeću.

Kada je riječ o mogućnosti smjene upravljačkih struktura i razmatranju tog problema na sjednicama Vlade Federacije, Koldžo tvrdi kako nema nikakve informacije, s obzirom na to kako je sve Sindikat radio mimo Uprave.

-Iz medija sam saznao kako ministar navodno tome daje podršku i ja nemam ništa protiv, međutim moraju biti svjesni da je u “Zraku” u zadnjih mjesec – mjesec i po stanje puno bolje prije tri, četiri mjeseca ili u vrijeme kada sam ja došao, a ja moram podsjetit kako sam direktor tek malo više od šest mjeseci, tvrdi Koldžo.

Na pitanje koliko radnika trenutno radi u preduzeću, Koldžo nije znao dati konkretan odgovor tvrdeći da je broj promjenjiv.

– Zavisi od dana do dana, od poslova, nekad je to deset, nekad petnaest, nekad trideset, a ukupno je radnika u proizvodnji negdje oko 50, a sveukupno oko 75 radnika, pojašnjava Koldžo.

Također je demantovao izjavu da je 50 radnika napustilo preduzeće od njegovog dolaska, naglašavajući kako ih je tad bilo oko 104, a danas oko 75.

O pitanju isplate plata za juni i juli i hoće li uopće biti novca, direktor ovog preduzeća kaže ukoliko se bude radilo, sigurno da hoće.

– Oni koji rade bit će plaćeni, ali moraju shvatiti svi da se raditi mora, da bez rada nema ni posla ni realizacije ni naplate. Prije mog dolaska u firmu nije bilo tolikog zaostatka plate, a bili su potpisani ugovori, naplaćeni avansi i potrošeni. Ja kada sam došao, zbog imidža firme smo morali pokrenuti proizvodnju. I tad je bio štrajk, ali smo sva četiri ugovora završili i isporučili robu i naplatili je. To je uradio jedan dio ljudi koji je znao da se mora raditi, da se ne može samo štrajkovati i tjerati neki prkos, zaključio je Koldžo.

www.tvsa.ba

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU