Koldžo o stanju u “Zraku” za Špicu: Ne može se samo štrajkovati i tjerati neki prkos

Gost emisije Špica bio je sadašnji direktor Zraka d.d. Sarajevo, Nedžad Koldžo koji je u svom gostovanju odgovorio na štrajkovanje i pritužbe radnika na situaciju u preduzeću.

Kada je riječ o mogućnosti smjene upravljačkih struktura i razmatranju tog problema na sjednicama Vlade Federacije, Koldžo tvrdi kako nema nikakve informacije, s obzirom na to kako je sve Sindikat radio mimo Uprave.

-Iz medija sam saznao kako ministar navodno tome daje podršku i ja nemam ništa protiv, međutim moraju biti svjesni da je u “Zraku” u zadnjih mjesec – mjesec i po stanje puno bolje prije tri, četiri mjeseca ili u vrijeme kada sam ja došao, a ja moram podsjetit kako sam direktor tek malo više od šest mjeseci, tvrdi Koldžo.

Na pitanje koliko radnika trenutno radi u preduzeću, Koldžo nije znao dati konkretan odgovor tvrdeći da je broj promjenjiv.

– Zavisi od dana do dana, od poslova, nekad je to deset, nekad petnaest, nekad trideset, a ukupno je radnika u proizvodnji negdje oko 50, a sveukupno oko 75 radnika, pojašnjava Koldžo.

Također je demantovao izjavu da je 50 radnika napustilo preduzeće od njegovog dolaska, naglašavajući kako ih je tad bilo oko 104, a danas oko 75.

O pitanju isplate plata za juni i juli i hoće li uopće biti novca, direktor ovog preduzeća kaže ukoliko se bude radilo, sigurno da hoće.

– Oni koji rade bit će plaćeni, ali moraju shvatiti svi da se raditi mora, da bez rada nema ni posla ni realizacije ni naplate. Prije mog dolaska u firmu nije bilo tolikog zaostatka plate, a bili su potpisani ugovori, naplaćeni avansi i potrošeni. Ja kada sam došao, zbog imidža firme smo morali pokrenuti proizvodnju. I tad je bio štrajk, ali smo sva četiri ugovora završili i isporučili robu i naplatili je. To je uradio jedan dio ljudi koji je znao da se mora raditi, da se ne može samo štrajkovati i tjerati neki prkos, zaključio je Koldžo.

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU