6.6 C
Sarajevo
Nedjelja, 24 listopada, 2021

Koldžo predao kontrolu sistema video nadzora u nadležnost Treće PU Novo Sara

 Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo predao je kontrolu sistema video nadzora u nadležnost Treće Policijske uprave Novo Sarajevo.

Tom prilikom ozvaničen je završetak realizacije pete faze projekta video nadzora, kojom su javne površina na području općine Novo Sarajevo ‘pokrivene’ sa 28 kamera, a u funkciji su 24 sata.

– Kontrola rada i zapisa sa kamera vrši se putem nadzornog centra, koji je postavljen u prostorijama Treće Policijske uprave Novo Sarajevo. Vrijednost instalirane opreme u IV i  V fazi je oko 100.000 KM, a implementirane su putem firme „Mibo komunikacije” d.o.o. iz Sarajeva – navodi se.

Po riječima Nedžada Koldže Općina Novo Sarajevo prepoznala je, još od 2012. godine, pokrivenosti prostora i objekata video nadzorom kao način pomoći pripadnicima Treće policijske uprave u kontroli saobraćaja u pokretu i mirovanju, suzbijanju svih vidova kriminalnih i vandalskih ponašanja, te unaprjeđenju općeg stanja sigurnosti stanovništva na prostoru općine.

Komandir Treće PU Novo Sarajevo Adil Mulić zahvalio je Općini Novo Sarajevo za suradnju i podršku u realizaciji tog projekta za koji kaže da je, prije svega, doprinio poboljšanju kvalitete rada policijskih službenika.

U razvijanje i praćenje tog sistema, kroz pet faza, ukupno je uloženo oko 220.000 KM. Za 2019. godinu planiran je nastavak tog projekta, kroz  VI fazu, u iznosu do 50.000 KM.

- Oglašavanje -

– Do 2021. godine procjenom „kritičnih“ mjesta, a prevashodno u suradnji s Trećom PU Novo Sarajevo i Odjelom saobraćajne policije Kantona Sarajevo u planu je postavljanje 50 nadzornih kamera, zamjena oštećenih i zastarjelih kamera, te nastavak s tekućim održavanjem – servisiranje  kompletnog sistema – saopćeno je iz Općine Novo Sarajevo.

(FENA)


0 0 Glasovi
Rejting članka
Pretplatite se
Obavijesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
NAJNOVIJE
Možda vas zanima