KOME KAFEIN NE ODGOVARA? Test od 5 sekundi koji otkriva da li smijete da pijete kafu

Kafa je važan ritual, a ima i zdravstvene prednosti. Studije su pokazale da može smanjiti rizik od određenih oboljenja poput dijabetesa i hipertenzije.

Iako neki stručnjaci tvrde da nije dobra za sve, nedavno je dr. Anin Kalaf, poznati američki akupunturista, podijelio savjet kako prepoznati da li je kafa loša za vas.

Ako jezik ima žućkastu boju i pukotine, možda imate “neravnotežu” u tijelu koju bi kofein mogao dodatno pogoršati.

– Prema tradicionalnoj kineskoj medicini, ovo ukazuje na nedostatak tečnosti i hladnoće, što može biti uzrok nedostatka kafi

Dr. Lorens Kaningem objašnjava da nedostatak znači da vam nedostaju hranljive tvari, zbog čega se osjećate pregrijano i umorno.

Kafa, kao stimulans, može pojačati ove simptome, ali to ne mora uvijek biti uzrok žućkastog jezika.

– Žuti sloj na jeziku obično ukazuje na neravnotežu u sistemu za varenje, a ne nužno na averziju prema kafi. Kafa može pogoršati uslove koji dovode do žutog sloja – objašnjava dr.

Pored testa sa jezikom, možete primijetiti nelagodu u stomaku, refluks kiseline ili česte glavobolje kao znak da vam kafa ne prija.

– Glavobolje ili migrene mogu biti povezane s prekomjernim unosom kafe, posebno ako pijete velike količine – zaključuje dr. Kaningem.

BONUS VIDEO:

KOME NE PRIJA KOFEIN? Test od 5 sekundi koji otkriva da li smijete da pijete kafu appeared first on Aloonline.ba.

Izvor: ( aloonline.ba / TNTPortal.ba )

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU