Kompanija Bingo Tuzla šestu godinu najbolji prijatelj SOS Dječijih sela BiH

Šestu godinu zaredom kompanija Bingo se upisuje na listu najboljih prijatelja organizacije SOS Dječija sela BiH, a današnjim potpisivanjem Ugovora o donaciji između Edina Ibrahimovića, izvršnog direktora za biznis operacije kompanije Bingo i Damira Ćorića, v.d. nacionalnog direktora SOS Dječijih sela BiH i CVI Representative1 ozvaničen je nastavak izuzetnog partnerstva.

Uručenjem donatorskog čeka u vrijednosti 40.000,00 KM Bingo je još jednom potvrdio opredijeljenost za kreiranje održivih promjena u životima djece iz najranjivijih kategorija društva.


„Neka prijateljstva su neprocjenjiva, a ovo naše koje traje već šest godina je upravo takvo. Finansijska podrška je samo dio naše priče. Poboljšanje kvaliteta života djece koji su pod dugoročnom brigom SOS Dječijih sela je naš zajednički cilj, te nastavljamo zajedno raditi na tome sa našim partnerima na projektima koji će našoj djeci osigurati ljepšu i kvalitetniju budućnost“,rekao je Edin Ibrahimović, izvršni direktor za biznis operacije kompanije Bingo.


„S posebnim zadovoljstvom nastavljamo naše dogogodišnje prijateljstvo sa kompanijom Bingo. Iz perspektive regionalnog direktora organizacije, posebno sam ponosan što smo u svim proteklim godinama svjedočili izvanrednom rastu i razvoju naše domaće kompanije, koja se i na regionalnom planu može istaći kao izuzetan primjer strateškog opredjeljenja za društveno odgovornim poslovanjem. U Bingu smo pronašli posvećenog prijatelja u provedbi 5 Ciljeva održivog razvoja (SDG’s) koji su ključni za SOS programe i strategiju, i to u području siromaštva, neravnopravnosti, obrazovanja, socijalne zaštite, te zaštite djece i primjerenog zaposlenja. U ime sve djece, mladih, porodica i uposlenika želim zahvaliti kompaniji Bingo za svu ljubav, posvećenost i podršku“, istakao je Damir Ćorić, v.d.nacionalni direktor SOS Dječijih sela BiH i CVI Representative1.


U znak zahvalnosti kompaniji Bingo je uručen s posebnom ljubavlju aranžiran terarij od nekoliko vrsta čuvarkuće(lat. Sempervivum, što znači “uvijek živuća”). „Osim što je čuvarkuća dekorativna i ljekovita, postojana i izdržljiva, postoji vjerovanje da ova biljka štiti kuću i sve njene ukućane. Bingo već godinama „čuva kuću“ porodice SOS mame Amire, stoga želimo da čuvarkuća koju poklanjamo čuva i štiti naše najbolje prijatelje, želimo da budu postojani i ljekoviti za društveno-ekonomski razvoj BiH“ dodao je Damir Ćorić.


Bingo je najbolji prijatelj SOS porodice mame Amire, kojoj sa 32.000,00 KM donacije finansira godišnje troškove. Sa dodatnih 8.000,00 KM donacije seosigurava školski pribor i knjige za 30 djece. Posvećenost Binga je zaista izuzetna, poredfinansijskedonacije,članovi Uprave društva obilježavaju rođendane djece, donose posebnu radost prilikom priprema za maturske večeri, u saradnji sa dobavljačima organizuju društveno odgovorne kampanje kojima se podržava rad SOS porodica, održavaju edukativne radionice za mlade, te pozicioniraju donatorske kućice u objektima.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU