Kompanija Hifa Petrol donirala abdominalni retraktor UKC-u u Tuzli

Kompanija Hifa Petrol donirala je Univerzitetsko kliničkom centru u Tuzli abdominalni retraktor za potrebe operacione sale. Donaciju vrijednu više od 10.000 eura načelniku Klinike za hirurgiju UKC Tuzla, Zijahu Rifatbegoviću, uručio je direktor i vlasnik najuspješnije bh. naftne kompanije, Hajrudin Ahmetlić.


„Veoma smo zahvalni kompaniji Hifa Petrol i njenom direktoru Hajrudinu Ahmetliću, koji su na molbu da nam pomognu u kupovini abdominalnog retraktora, samostalno kupili i donirali uređaj neophodan za potrebe operacione sale. Danas nam je gospodin Ahmetlić, uručio navedeni uređaj, koji olakšava operacijske zahvate, na čemu smo mu izuzetno zahvalni. Ovaj uređaj je vrhunske kvalitete i po svojim performansama ne zaostaje ni u kom smislu za bilo kojim uređajem svjetskih dobavljača, te je zbog toga još veće zadovoljstvo što ga je proizvela domaća kompanija „Pobjeda“ iz Tešnja“, izjavio je Zijah Rifetbegović, načelnik Klinike za hirurgiju UKC Tuzla.


Abdominalni retraktor bio je neophodan za normalno funkcionisanje Klinike za hirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli, te je zbog toga ova donacija izuzetno značajna kako za pacijente tako i za uposlenike UKC Tuzla.


„Mi u kompaniji Hifa Petrol smatramo da je pored izvrsnih poslovnih rezultata, još veće zadovoljstvo doprinositi razvoju zajednice i društva. Naša obaveza kao najuspješnije naftne kompanije je da budemo društveno odgovorni i nadamo se da će ova donacija doprinijeti boljem i kvalitetnijem funkcionisanju Klinike za hirurgiju UKC Tuzla“, izjavio je Hajrudin Ahmetlić, vlasnik i direktor kompanije Hifa Petrol.

 

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU