Oglasili se iz Zavoda za javno zdravstvo i otkrili zašto se još čeka Peharov potpis


13.03.2021. 19:09 /
Izvor:
Akta.ba

Povodom medijskih napisa da Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH, na čelu s Davorom Peharom, ne želi potpisati ugovore za nabavku vakcina za potrebe FBiH, kao i da je Zavod trebao odabrati veleprometnike koji će ih nabaviti, iz te institucije danas je saopćeno da nisu dobili potrebnu dokumentaciju od veleprometnika MGM Farm d.o.o Kakanj, kao ni potpunu dokumentaciju od Krajinagroup, čime još uvijek nisu stečeni uvjeti za potpisivanje ugovora.

Podsjećaju da je 8. marta ove godine Vlada Federacije BiH formirala ad hoc grupu koja je obavila razgovore s veleprometnicima koji su izrazili zainteresiranost i spremnost da nabave vakcine protiv COVID-19.

Informacije o rezultatima obavljenih razgovora ad hoc grupa dostavila je Vladi Federacije BiH koja je na sjednici održanoj u četvrtak, 11. marta, odabrala veleprometnike MGM Farm d.o.o Kakanj i Krajinagroup kao dobavljače, te zadužila Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH da s njima potpiše ugovore.

Iz Zavoda ističu da su u petak, 12. marta, primili pismo namjere koje je potpisao premijer FBiH Fadil Novalić koje je odmah proslijeđeno veleprometnicima koje je Vlada FBiH odabrala.

“Istog dana, Vlada FBiH dala je rok Zavodu za javno zdravstvo FBiH da do ponedjeljka, 15. marta, do 10 sati potpiše ugovore s odabranim veleprometnicima. Rok odabranim veleprometnicima za dostavu potrebne dokumentacije Zavodu bio je u subotu, 13. marta, do 11 sati”, saopćeno je iz Zavoda.Izvorni članak

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU