Komšić podvukao: “Exita’ RS neće biti”

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine kazao je kako neće biti ništa od najavljenog ‘exita’ Republike Srpske, a srpskom kolegi u državnom vrhu Miloradu Dodiku poručio je kako neće dobiti ni najmanji ustupak oko statusa Ustavnog suda.

Komentirajući za “Avaz” najavu blokade rada tijela državne vlasti, što je u ponedjeljak na sjednici u Banjoj Luci podupro i parlament RS, Komšić je ocijenio kako će se takav korak razbiti o glavu i nanijeti najviše štete upravo tom entitetu.

‘Neka se (u RS-u) ne zanose ucjenama. Na račun toga neće dobiti ništa od onoga što traže, niti bilo kakvu koncesiju što je obično dio taktike. Zatražiš nemoguće da bi dobio nešto. Ako je blokada, neka je blokada’, kazao je Komšić dodajući kako ‘nema popuštanja niti za milimetar’.

Ocijenio je kako su i u RS-u pomalo zbunjeni planovima koje su sami osmislili pa je razvidno kako već pokušavaju razvodniti cijelu priču oko blokade rada i odlučivanja u državnim tijelima vlasti.

Komšić upozorio Vučića zbog podrške Dodiku

Komšić je poslao još jednu poruku upozorenja i srbijanskom predsjedniku Aleksandru Vučiću zbog njegove potpore Dodiku.

Nazvao je skandaloznim Vučićeve komentare o djelovanju Ustavnog suda BiH optuživši srbijanskog predsjednika da time potkopava BiH kao državu.

Vučić je proteklog vikenda u Beogradu i Bruxellesu zapravo ponovio Dodikove teze o tome da Ustavni sud BiH radi na štetu Srba, a suce-Bošnjake nazvao je ‘muslimanima’.

‘Vučić ne bi trebao imati ništa s Ustavnim sudom BiH ali ipak vidim da sebi daje za pravo da tu nešto komentira, da prebrojava muslimane i nemuslimane u sudu. To je skandalozno’, istaknuo je Komšić.

‘Pročitao sam da je u Beogradu savjetovao Dodika da glede Ustavnoga suda i stranih sudaca u njemu, koje sada problematiziraju, sve rade legalno. To zapravo znači da i dalje rade pritisak s ciljem odlaska tri strana suca pa da se onda na potpuno legalan način potkopava država BiH. Nema Ustavnoga suda po želji Beograda’, poručio je predsjedatelj Predsjedništva BiH, prenosi “Avaz“.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU