2 C
Sarajevo
Četvrtak, 2 prosinca, 2021
Još

  Konaković sa sumnjivom diplomom hoće da kontrolira visoko obrazovanje

  ()

  SA Predsjedavajući Skupštine i osoba koja želi da bude i zakonodavna, i izvršna, i sudska vlast u KS – Elmedin Konaković, galamom u medijima, prepunom neistina, pokušava sakriti nasilje koje pokušava izvršiti nad zakonima, saopćeno je iz KOSDA.

  Sramotna je činjenica za Kanton Sarajevo da osoba poput Konakovića, koja je pod sumnjivim okolnostima “stekla” diplomu na Fakultetu sporta i tjelesnog obrazovanja, želi da bude vrhovni ekspert i autoritet za oblast visokog obrazovanja, stoji u saopćenju.

  Iz KOSDA navode da je Konakovićevo nasilje nad zakonom potvrdila ostavka ministrice Bogunić, kao i apelacija potpredsjednika Vlade FBiH Veska Drljače, koju je svojim potpisom podržalo i 137 akademskih profesora i eksperata u oblasti zdravstva.

  Navodi se da, kada je ostao bez argumenata, Konaković je, uz svoj manjak znanja i višak samopouzdanja, krenuo u primitivne napade na direktoricu KCUS-a Sebiju Izetbegović i još 137 predstavnika akademske zajednice, kao i na ministra Drljaču, te Sindikat UNSA, čime je pokazao da njemu nije problem samo SDA, već svako ko kritikuje njegove nezakonite poslove.

  (FENA)


  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  Možda vas zanima I OVO