Koncerti oživljavaju srednjovjekovne tvrđave u centralnoj Bosni!

Srednjovjekovne tvrđave u Travniku i Jajcu mjesta su u kojima je vidljiv iskorak u korištenju ovih iznimnih kulturnih resursa i u manifestacijskom turizmu.

Osim osnovne funkcije posjete i razgledavanja na tvrđavama u proteklih nekoliko godina organiziraju se brojni spektakularni koncerti domaćih i regionalnih zvijezda i kao takve pružaju posebna iskustva i doživljaj te privlače veći broj turista nego na koncertima koji se održavaju na uobičajenim mjestima.

Prema riječima direktora Turističke zajednice SBK/KSB Miroslava Matoševića, „u narednih nekoliko dana nas očekuju dva spektakularna koncerta na srednjovjekovnim tvrđavama. U Travniku u okviru Travnik Summer Festa na popularnoj Travničkoj tvrđavi Stari grad u četvrtak, 13.07.2023. godine nastupiti će jedan od najpopularnijih izvođača iz regije Zlatan Stipišić Gibonni dok će u okviru Jajce Summer Festa 15.07.2023. godine na tvrđavi u Jajcu nastupiti Dženan Lončarević“.

Prilikom održavanja koncerata ili drugih događaja na tvrđavama posebno se vodi računa da se događaji organiziraju uz posebnu pažnju u smislu očuvanja povijesnih elemenata i struktura. Provode se sve odgovarajuće mjere kako bi se osigurala sigurnost i zaštita tvrđave, ali istovremeno i pružiti gostima jedinstveno iskustvo.

„Na srednjovjekovnim tvrđavama je znatno teže organizirati koncerte nego je to u sportskim dvoranama ili gradskim trgovima budući da je pristup tvrđavama dosta otežan, te se kompletna oprema kao i druga tehnička oprema u pravilu mora prebaciti fizički budući da je onemogućen pristup vozilima. Ipak veliko je zadovoljstvo vidjeti da je to baš ono što publiku i turista zanima, a posebno veseli činjenica što svaki put kada organiziramo koncerte na našim tvrđavama svi smještajni kapaciteti budu popunjeni“ ističe Ivica Džambas, organizator koncerata.

Pridružite nam se u ljetnoj turističkoj sezoni na srednjovjekovnim tvrđavama!

Dobrodošli!!!
Turistička zajednica SBK/KSB

koncerti oživljavaju srednjovjekovne tvrđave u centralnoj bosni!
koncerti oživljavaju srednjovjekovne tvrđave u centralnoj bosni!
spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU