KONOBAR KOJI JE ODUŠEVIO SVE: Zapošljavanje kako bih pomogao baki i olakšao joj život

Konobar Dušan Đorđević postao je regionalna senzacija nakon što je snimak njega na poslu u niškom hotelu Nais podijelio travel bloger Kristijan Iličić.

Dušan (23) je dao izjavu za Index.hr.

„Već četiri godine radim kao konobar, a u hotelu Nais sam tek dva mjeseca. Odrastao sam u skromnim uslovima i nakon smrti majke ostao sam s bakom, kojoj sam beskrajno zahvalan na svemu. Počeo sam da radim kao konobar kako bih pomogao baki da joj bude lakše“, ispričao je Dušan za Index.

„Nakon rada u manjim restoranima, dobio sam priliku da napredujem u svom poslu. Prihvatio sam poziv hotela Nais i rado se odazvao. Iako je sve novo za mene, kolege mi pomažu da se što više usavršim“, objasnio je.

Na pitanje o pozitivnom stavu prema poslu, Dušan je odgovorio:

„Uvijek gledam sve s pozitivne strane, a to se odnosi i na posao koji obavljam. Osmijeh mi je moto. Shvatio sam da je sve u životu kako ti to vidiš. Ako stalno negoduješ i nisi zadovoljan, takav će ti biti život. Naravno, uvijek postoji prostor za poboljšanja u uslovima rada, ali nije sve tako crno“, rekao je Dušan optimistično.

Najviše uživa u komunikaciji s ljudima i upoznavanju novih osoba. Priznao je da mu najmanje omiljeni dio posla jeste poliranje posuđa.

Dušan je prepoznao travel blogera Kristijana Iličića za stolom na vjenčanju.

„Zato volim svoj posao, jer imam priliku upoznati ljude čiji rad pratim i poštujem. Kristijan me je prepoznao, ekipa je bila divna. Hvala Kristijanu na svemu“, rekao je Dušan za Index.

Nagradu je dobio od menadžmenta hotela u kojem radi.

„Naravno da su me nagradili, prepoznali su moj potencijal, želim se zahvaliti menadžmentu na povjerenju“, dodao je Dušan.

Ima poruku i za svoje kolege konobare.

„Osmijeh je neophodan u našem poslu, sve ostalo znaju“, istaknuo je Dušan.

Hrvatskog travel blogera Kristijana Iličića oduševio je raspoloženi konobar u Nišu, koji je posluživao Kristijana i njegovo društvo uz pjesmu i ples.

„Ovaj konobar iz Niša zaslužuje povišicu! Hotel Nais, molim vas reagujte“, napisao je Iličić uz snimak.

„Super je lik“, dodao je Iličić u komentarima.

(Express / CDM)

Članak KONOBAR KOJI JE SVE ODUŠEVIO: Zaposlio sam se da pomognem baki, da njoj bude lakše prvo se pojavio na Express.
Izvor: ( express.ba / TNTPortal.ba )

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU