Subota, 5 prosinca, 2020
KORISTAN SAVJET / Ovo je mjesto na kome nikako ne treba čuvati luk

KORISTAN SAVJET / Ovo je mjesto na kome nikako ne treba čuvati luk

- Oglašavanje - KORISTAN SAVJET / Ovo je mjesto na kome nikako ne treba čuvati luk

Frižider može da dehidrira hljeb, stvrdne med i učini krompir slađim. A vjerovali ili ne, ovo pravilo se odnosi i na luk.

Luk može da ostane svjež ako ga držite na pravom mjestu – koje mora da bude suho i hladno, ali to nikako nije frižider.Evo i zašto.

- Oglašavanje -

Kada se luk ohladi, hladna i vlažna sredina u frižideru pretvara skrob u šećere (isto se dešava i sa krompirom) i on postaje mekan ili gnjecav jako brzo. A pritom vam može zasmrdjeti frižider i učiniti da sve ima ukus luka.

Umjesto toga, držite luk u mrežastoj kesi ili u činiji na suvom, hladnom mjestu poput plakara, a svježi mogu da ostanu i na sobnoj temperaturi, ali znatno kraće – 7 dana.

Takođe, nemojte ga stavljati u vreće jer je luku potreban vazduh kako bi disao i nikako ih ne držite zajedno sa krompirom jer on ispušta vlagu koja može ubrzati propadanje luka.

- Marketing - KORISTAN SAVJET / Ovo je mjesto na kome nikako ne treba čuvati luk

Preuzimanje sadržaja

Preuzimanje sadržaja je dozvoljeno samo uz dodavanje link na tntportal.ba unutar preuzetog članka. Hvala.

- Oglašavanje -KORISTAN SAVJET / Ovo je mjesto na kome nikako ne treba čuvati luk

IZDVAJAMO

Basarić zbog ubistva Irme Forić osuđen na 18 godina zatvora

Kantonalni sud u Sarajevu prvostepenom presudom oglasio je krivim Senada Basarića zbog krivičnog djela ubistva i osudio ga na kaznu zatvora u trajanju od...

Stižu kiša i snijeg, za veći dio BiH upaljeno žuto upozorenje

Danas se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme. U Krajini, zapadnim i dijelovima centralne Bosne očekuje se slab snijeg, a u večernjim satima...