-2.3 C
Sarajevo
Srijeda, 1 prosinca, 2021
Još

  Košarkaški kamp ‘Izađimo napolje’ za razvoj takmičarskog duha i zdravlje

  ()

  Škola sporta ‘Silver Kings’ iz Srebrenika tehnički je organizator košarkaškog kampa koji je održan pod nazivom ‘Izađimo napolje’, a sudjelovali su momci iz Gračanice, Kalesije i Srebrenika.

  Voditelji kampa bili su treneri Edis Bajrektarević, Sanel Zaketović i Damir Beganović. Trenažni proces odvijao se na sportskim terenima Sportsko rekreativnog centra Ajdinovići i u Sportskoj dvorani Olovo.

  Tokom pet dana kampa momci su vrijedno trenirali, a posljednji dan odmjerili su snage.

  U takmičenjima u basketu MVP (najkorisniji) igrač bio je Tarik Hasanović iz Kalesije. U šutiranju trojki najbolji su bili minibasket – Kemal Buljubašić (KK Silver Kings), kadeti – Hasan Džombić (KK Silver Kings), juniori – Nedžib Burek (KK Bosna Kalesija).

  Medalju za najmlađeg polaznika kampa dobio je Eldar Zaketović iz Gračanice. U šutiranju slobodnih bacanja pobijedio je Faris Avdić.

  U spretnosti najbolji je bio Amar Salihbašić (Gračanica), a medalju za najboljeg igrača turnira 5 na 5 dobio je Bego Huskanović iz Gračanice.

  Za MVP polaznika kampa proglašeni su Kemal Buljubašić (Silver Kings) i Amar Salihbašić (Gračanica).

  – Kad se uzme u obzir nadmorska visina od 950 metara i činjenica da su djeca većinu vremena provodila na otvorenom terenu, taj kamp ima vrijednost i sa zdravstvenog aspekta – navodi trener Edis Bajrektarević.

  (FENA)


  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  Možda vas zanima I OVO