Londonska pivnica pretvorena u kuću košta 7,25 miliona funti – TNTPortal

Objekt u Londonu u kojem se nekada nalazila pivnica postao je dom iz snova.

Pivnica je izgrađena 1900-tih godina, ali je transformisana u kuću s pet spavaćih soba. Izgrađena je od glatkog betona, crnog čelika i cigli, a za renoviranje je bila zadužena kompanija Chris Dyson Architects, prenosi Klix.ba.

Objekt je transformisan u prostor koji se može koristiti kao dom, ali i kao komercijalni prostor raspoređen po nivoima uključujući krovnu terasu.

Na prvom nivou je kamena platforma na kojoj počinju crne čelične stepenice koje vode do krova, a na ovom nivou su kupatilo i prostorija koja služi za pranje veša i kao ostava.

Na spratu ispod se nalazi kuhinja koja je dobro osvjetljena i prozračna, a tu je ujedno i trpezarija. Na istom nivou je još jedna spavaća soba te ostava. Iako se prostorije čine hladnim, ispod betonskog poda je ugrađeno podno grijanje.

Prvi sprat je rezervisan za tri spavaće sobe i jednu radnu sobu, kao i dva kupatila od kojih jedno ima kadu.

Na drugom spratu je glavna spavaća soba s terasom na kojoj se može doručkovati, odmarati, čitati i slično. Uz ovu sobu ide i veliko kupatilo s kadom.

Na posljednjem nivou je lijepa krovna terasa koju je dizajnirala kompanija Adolfo Harrison Gardens. Terasu krase biljke tako da se osjećate kao da ste u prašumi. Tu su također kupatilo, kuhinja i prostor za roštilj koji je idealan za ljetnu zabavu.

Za ovaj dom iz snova potrebno je izdvojiti 7,25 miliona funti.

TNTPortal

Izvorni članak

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU