Kosovac za TVSA: Uz E Uputnice građani mogu putem Vibera dobiti instrukcije o terminu pregleda

Zavod zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo po prvi put uvodi sistem praćenja e-uputnica za osiguranike na svojoj web stranici. Ovaj inovativni sistem pruža brzo i jednostavno praćenje e-uputnica, donoseći sa sobom niz prednosti, uključujući značajnu uštedu vremena i transparentnost.

Upravo o ovome razgovarali smo u Sarajevskom jutru sa Muamerom Kosovcem, direkotom Zavoda zdravstvenog osiguranja KS.

Na početku je naglasio da je ovo samo jedna od aktivnosti koje Zavod provodi, a sve s ciljem uklanjanja birokratskih barijera i unapređenja dostupnosti zdravstvene zaštite.

-Zavod je još 2023 pokrenuo aktivnosti na potpunom uvezivanju svih uputnica zdravstvenih ustanova. I prošle godine je s tim krenula prvo Opća bolnica, pa potom KCUS, i ovo je sad kruna tog projekta, koji smo pokrenuli.

U stvarnosti, to predstavlja pojednostavljeniji način pristupa zdravstvenoj zaštiti, posebno za naše korisnike, koji odlaze na dijagnostičke i specijalističke preglede.

Građani će sada moći, bez papirne uputnice i bez hodanja po drugim ustanovama, zahvaljujući ljekarima porodične medicine, koji će kroz Informacioni sistem ZZO upućivati naše građane na te preglede, odlaziti na tačnu adresu u određenom(zakazanom) terminu.

Druga mogućnost, je da građani daju svoj broj telefona, i putem Vajber grupe će biti obaviješteni kad treba da dođu na pregled, i što je važno nekoliko dana ranije će se to obaviještenje ponoviti kao podsjetnik na pregled, naglasio je Kosovac.

Pogledajte kompletan razgovor

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU