13.8 C
Sarajevo
Utorak, 28 rujna, 2021

U policijskoj akciji na Kosovu ranjena tri policajaca, uhapšeno 30 osoba

Vijeće za zaštitu ljudskih prava i sloboda u Mitrovici saopćilo je u utorak da su tri policajaca ozlijeđena te da je 30 osoba uhapšeno i pritvoreno tijekom današnje policijske akcije na Kosovu.

Prema navodima Vijeća, tri policajca, Albanca, ranjena su vatrenim oružjem. Jedan je ranjen u leđa i u teškom je zdravstvenom stanju, drugi ima slomljen nos, dok je treći zadobio ogrebotine nakon što ga je metak pogodio u novčanik, javlja RTK.

Dramatično na Kosovu: Hapšenja Albanaca i Srba zbog kriminala, Vučić prijeti da će reagovati 

Vijeće za zaštitu ljudskih prava snažno je osudilo nasilje nad policijom i zahtjeva da se počinitelji dovedu pred lice pravde.

Akciju hapšenja započela je u ranim jutarnjim satima danas, a akcija je rezultat višemjesečne istrage PK-a i PIK-a koji je vodilo Specijalno tužilaštvo Kosova.

“Istraga je imala za rezultat uključivanje nekoliko policijskih zvaničnika i nekih građana u organizaciju i učešće u kriminalnoj grupi u vezi sa krivičnim djelima ilegalna trgovina robom, zloupotreba službenog položaja, davanje mita i zabranjena trgovina”, navodi se u saopćenju Policije Kosova, prenosi Al Jazzera Balkans.


1 komentar

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
1 Komentar
S najviše glasova
Najnovije Najsstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -
NAJNOVIJE
Možda vas zanima