Kristić upozorila OKI i Sarajevostan da rade po zakonu ili će im biti ukinuto rješenje za obavljanje poslova upravnika – TNTPortal

Kristić je ovo upozorenje poslala zbog velikog broja naloga Ministarstva za vraćanje protuzakonitih rashodovanih novčanih sredstava sa računa zgrada i utvrđenih nepravilnosti prilikom nadzora iniciranih od strane zastupnika Skupštine Kantona Sarajevo

Danijela Kristić, zamjenica predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo danas je na sjednici zamolila Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša da izdaju posljednje upozorenje upravnicima OKI Upravitelj d.o.o. i Sarajevostan d.d. da svoje poslovanje vrate u okvire Zakona o upravljanju zajedničkim dijelovima zgrade, te je upozorila ukoliko se to ne učini da će odlukom Skupštine Kantona Sarajevo biti zatraženo ukidanje rješenja za obavljanje poslova upravnika shodno članu 21. stav (1) tačke c) i f).

Kristić je ovo upozorenje poslala zbog velikog broja naloga Ministarstva za vraćanje protuzakonitih rashodovanih novčanih sredstava sa računa zgrada i utvrđenih nepravilnosti prilikom nadzora iniciranih od strane zastupnika Skupštine Kantona Sarajevo koji se ogledaju u uzimanju većeg procenta naknade za upraviteljstvo nego što je to potpisano ugovorima između upravitelja i etažnih vlasnika, skidanjem sredstava za osiguranje na zgradama gdje ona apsolutno nisu ugovorena, rashodovanjem sredstava na osnovu ugovora o djelu suprotno postojećem zakonskom okviru u oblasti upraviteljstva, te trošenjemm sredstava etažnih vlasnika zasnovanih na ugovorima o obavljanju radova na održavanju i upravljanju koje su potpisale nepoznate osobe, kao i sredstava za radove koje ne spadaju u radove redovnog upravljanja i održavanja zgrada.

Da li će OKI Upravitelj d.o.o. i Sarajevostan d.d. vratiti svoje poslovanje u okvire Zakona i da li su svjesni da im iza leđa više ne stoje oni koji su godinama stajali i štitili njihov nerad kao i da li su svjesni da bi mogli ostati bez rješenja za obavljanje poslova, ostaje da vidimo. Jedno je sigurno, građani se svakodnevno žale na njihov rad.

TNTPortal / DEPO

Izvorni članak

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU