Krivotvorila je oporuku da se domogne gotovo 2 milijuna kuna – TNTPortal

Sud je djelomično usvojio imovinsko-pravni zahtjev sina pokojnika Alena Modrušana za iznos od 1,280.856 kuna, dok je bivšoj supruzi pokojnika Mery Sišul dosuđen djelomični imovinsko pravni zahtjev u iznosu od 142.687 kuna.

Ružica Marijanović iz Slavonskog Broda pravomoćno je odlukom Županijskog suda u Zagrebu osuđena na dvije godine zatvora, a njeni pomagači Ivan Brezić i Marija Smolčić, oboje iz Slavonskog Broda, na šest mjeseci zatvora i svi će morati na izdržavanje kazne, piše 24sata.

Sud je Breziću i Smolčić dosudio još po godinu zatvora koja je preinačena u uvjetnu kaznu od tri godine.

Na Općinskom sudu u Požegi u listopadu 2016. Ružica Marijanović osuđena je za krivotvorenje isprave i prijevaru na jedinstvenu kaznu od tri godine zatvora. Ivan Brezić i Marija Smolčić proglašeni su krivima zbog pomaganja te im je izrečena jedinstvena kazna zatvora od godinu i šest mjeseci.

Sud je djelomično usvojio imovinsko-pravni zahtjev sina pokojnika Alena Modrušana za iznos od 1,280.856 kuna, dok je bivšoj supruzi pokojnika Mery Sišul dosuđen djelomični imovinsko pravni zahtjev u iznosu od 142.687 kuna.

Prema optužnici, Ružica Marijanović je nakon smrti partnera, Vinka Modrušana, krivotvorila testament i potpis ostavitelja, u kojemu je navedeno da sva njegova pokretna i nepokretna imovina, kao i novčani iznosi s više računa pripadaju njoj .U tome su joj pomogli drugi okrivljenici. Od 9. ožujka 2011. do 18. svibnja Ružica je načinila lažnu pisanu oporuku s datumom od 9. ožujka 2011.

Potom je u svibnju 2011. na ostavinskoj raspravi putem svog opunomoćenika predočila notaru lažni testament. Temeljem rješenja o nasljeđivanju, za sina je pribavila trećinu od 149.000 kuna, a za sebe pravo na nekretnine u Šmriki, nedaleko od Crikvenice, iz sudskog s Mery Sišul.

Dobila je i polovinu životnog osiguranja partnera u iznosu od 9.428 eura te je s računa pokojnika sebi prebacila 80.962 američka dolara i s kunskog računa 27.410 kuna. Osim novca, uzela je automobil BMW serije 1 model 120D Coupe, sve osobne stvari, pribavivši svojem sinu nepripadajuću imovinsku korist u iznosu od 49.170 kuna, a sebi imovinsku korist od najmanje 1,9 mil. kuna.

Izvorni članak

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU