KS – Nastavak realizacije projekta stambenog zbrinjavanja branilačke populacije u općini Vogošća

Sporazum o rješavanju stambenog pitanja osoba iz branilačke populacije, putem njihovog privremenog smještaja u stambene jedinice kojima raspolaže Općina Vogošća potpisali su danas ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Omer Osmanović i načelnik Općine Vogošća Migdad Hasanović.

Riječ je o stanovima koji će prethodno biti sanirani, zajedničkim sredstvima Općine i Ministarstva. Kako je pojasnio ministar Osmanović, danas je razgovarano i o poboljšanju statusa branilačke populacije u Vogošći, najavljujući u tom cilju i nove projekte.

– Danas sam imao priliku potpisati Sporazum s načelnikom Općine Vogošća, kojim smo poboljšali rješavanje stambenog pitanja naših branilaca s područja općine Vogošća. Ono što je bitno napomenuti jeste da ćemo u prvom dijelu ovog projekta zajednički finansirati sanaciju dva stambena objekta koji su u vlasništvu Općine Vogošća, ali tu naravno nećemo stati, jer ćemo i u narednoj godini nastaviti realizaciju ove inicijative. Zahvalio bih se naravno načelniku Hasanoviću, što je podržao projekt i na taj način omogućio stambeno zbrinjavanje pripadnika branilačke populacije. Obzirom da smo ranije realizirali i projekt uklanjanja arhitektonskih barijera za invalidne osobe u ovoj općini, danas smo konkretizirali i nastavak saradnje kada je riječ o ovoj problematici – naglasio je ministar Osmanović.

Kao što je već i prethodno najavljeno, Ministarstvo za boračka pitanja i Općina Vogošća za navedeni projekt izdvojit će ukupno 100.000 KM, u omjeru 50:50 posto, za sanaciju postojećih stambenih objekata.

U cilju stambenog zbrinjavanja braniteljske populacije, potpisivanje sporazuma u narednom periodu bit će nastavljeno i s općinama Ilidža, Novi Grad, Centar i Novo Sarajevo, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU