KS: U januaru 278 prekršajnih naloga zbog parkiranja na mjestima označenim za osobe s invaliditetom

Tokom januara ove godine policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo izdali su 278 prekršajnih naloga vozačima koji su vozila nepropisno parkirali na mjesta predviđena za osobe s invaliditetom, a iz istog razloga, 17 vozila je premješteno specijalnim vozilom “pauk”.

Najviše prekršajnih naloga, njih 109, u proteklom mjesecu je izdato na području općine Novi Grad, dok je s područja općine Stari Grad specijalnim vozom “pauk” premješteno 14 vozila, što je više od 80 posto od ukupno premještenih vozila.

Zbog počinjenih prekršaja iz člana 73. stav 1. tačke 12. ZOOBS-a na putevima u BiH u prošloj godini policijski službenici Uprave policije su izdali 2.822 prekršajna naloga.

Iz MUP-a KS podsjećaju građane da je od 8. jula 2023. godine za bespravno parkiranje na mjestu rezerviranom za osobe s invaliditetom propisana novčana kazna u iznosu od 200 KM, u skladu Zakonom o dopunama Zakona o osnovama sigurnosti na putevima u Bosni i Hercegovini.

Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo i u narednom periodu nastavlja aktivno provođenje pojačanog nadzora i kontrole znaka pristupačnosti, odnosno parkiranja na parkirališnim mjestima označenim za osobe s invaliditetom, saopćeno je iz MUP-a KS.

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU