6 C
Sarajevo
Srijeda, 22 rujna, 2021

Kupačima poziv na oprez: Veliki morski pas snimljen blizu Makarske (VIDEO)

Iako snimak djeluje zastrašujuće, stručnjaci kažu da nema velikih razloga za paniku s obzirom da se radi o vrsti morskog psa koja se hrani ribama i vrlo rijetko napada ljude.

No, nikad se ne zna… Veliki morski pas snimljen je u subotu kako pliva nedaleko od Makarske. Videosnimak objavila je stranica Cro2Go, na kojoj se navodi da ga je snimio njemački turist Michael Braun dok je s porodicom plovio morem na području Makarske rivijere.

Iako snimak djeluje zastrašujuće, stručnjaci kažu da nema velikih razloga za paniku s obzirom da se radi o vrsti morskog psa koja se hrani ribama i vrlo rijetko napada ljude. Ipak, savjetuju i oprez jer ukoliko joj se pruži prilika i ako je dovoljno velika, može doći do napada na čovjeka.

U Hrvatskoj je ova vrsta poznata kao modrulj, “dugonosa” i “iglozuba” psina. Najveći izmjereni i potvrđeni primjerak uhvaćen je kod francuske obale – bio je dugačak skoro četiri i po metra, a sudeći prema snimku, ni ovaj primjerak sa Makarske rivijere ne zaostaje puno.

tuzlanski.ba

??? 08.06.19 Makarska Riviera ???..Modruljpoput veće i poznatije Velike bijele psine privučen krvlju može zabunom napasti ljude. Napadi su rijetki pa se modrulj smatra potencijalno opasnim morskim psom. BlauhaiZugleich gilt der Blauhai als eine der für den Menschen potentiell gefährlichen Haiarten. Es gibt mehrere Berichte von Haiattacken durch diese Art auf badende oder tauchende Menschen sowie auf Boote. Dabei ist anzunehmen, dass die Haie die Menschen für eine zu überwältigende Beute hielten. Aufgrund ihres Lebensraumes, der im Normalfall nicht in den Küstenbereichen liegt, sind diese Angriffe jedoch äußerst selten. Der Blauhai kann als Beispiel für die übertriebene Darstellung der Gefährlichkeit von Haien für den Menschen dienen…. Video by Michael Braun

Posted by Cro2go on Nedjelja, 9. juni 2019.
0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -
NAJNOVIJE
Možda vas zanima