Lana Pudar i Hifa Petrol – podrška bez presedana

Lana Pudar je mlada, perspektivna plivačica o čijem uspjehu ovih dana bruji cijeli region

Datum 12.3. će ući u anale bh. plivačkog sporta, a o Laninom postignutom rezultatu će se još dugo pričati.

Lana Pudar je zaštitno lice kompanije Hifa Petrol,kompanije koja prepoznaje sportske talente, ulaže u njih i podržava ih na njihovom putu ka uspjehu.

lana pudar i hifa petrol - podrška bez presedana
lana pudar i hifa petrol - podrška bez presedana

Danas je u Upravi kompanije Hifa Petrol organizovan prijem na kojem su čelnici kompanije čestitali Lani na ostvarenom rezultatu i kvalifikaciji, te joj pružili dodatnu podršku za pripreme koje slijede za Olimpijske igre u Tokiju.

Talentirana Lana Pudar se u decembru prošle godine pridružila timu zaštitnih lica kompanije Hifa Petrol koji čine vrhunski sportisti: atletičar Amel Tuka, bacač kugle Mesud Pezer, strongman Nedžmin Ambešković, kajakaš Darko Savić, a u prethodnim godinama vrhunski teniser Damir Džumhur, kao i igrač bilijara Sanjin Pehlivanović.

„ Izuzetno smo ponosni na naša zaštitna lica i njihove sportske rezultate. Zadovoljstvo je biti u prilici pomoći ovim mladim ljudima i pružiti im podršku u ispunjenju njihovih snova. Trudimo se da svojim primjerom ukažemo na važnost sporta i želja nam je da i druge kompanije to prepoznaju i pruže svoju podršku kako bi se naši sportisti mogli bezbrižno posvetiti pripremama i treninzima, a ne biti opterećeni iznalaženjem sredstava neophodnih za bavljenje vrhunskim sportom “ – izjavio je vlasnik kompanije Hifa Petrol, gdin Hajrudin Ahmetlić.

lana pudar i hifa petrol - podrška bez presedana
lana pudar i hifa petrol - podrška bez presedana

Ova nevjerovatna mlada plivačica je na nedavno održanom Otvorenom prvenstvu u Srbiji oborila državni rekord u plivačkoj disciplini delfin, preplivala dionicu za fantastičnih 57,37 sekundi i približila se apsolutnom svjetskom rekordu.

„ Lana je ovim fantastičnim rezultatom dokazala da se rad, trud i odricanje uvijek isplate i više smo nego sigurni da je čeka blistava sportska karijera. Ponosni smo na činjenicu da ambasadori naše kompanije ostvaruju ovako fantastične rezultate i ispisuju historiju sporta. Lani želimo uspjeh u svim narednim takmičenjima kao i predstojećim Olimpijskim igrama u Tokiju “ –  izjavio je gdin. Hajrudin Ahmetlić, vlasnik Hifa Petrola.

lana pudar i hifa petrol - podrška bez presedana
lana pudar i hifa petrol - podrška bez presedana

„ Veoma sam zahvalna kompaniji Hifa Petrol na podršci koju mi pružaju i velika mi je čast što vjeruju u mene i što su baš mene odabrali za svoje zaštitno lice “ – istakla je Lana.

Hifa Petrol je još 2015. godine pokrenula kampanju „ Najbolji sa najboljim “ sa ciljem zadržavanja talentiranih i perspektivnih sportista u BiH. Cilj kampanje je da pokaže da je uspjeh moguć u BiH, a najbolji dokaz za to su rezultati koje postižu zaštitna lica kompanije Hifa Petrol.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU