“Lažna Sacherica” koja se topi u ustima

Sastojci:

Čokoladni biskvit:

– 6 jaja
– 180 g šećera
– 1 vanilin šećer
– naribana korica ½ naranče
– 140 g maslaca
– 150 g čokolade za kuhanje
– 100 g glatkog brašna
– 30 g mljevenih oraha
– 1 prašak za pecivo

Čokoladna glazura:

– 150 g mliječne čokolade
– 150 ml slatkog vrhnja

Ostalo:

– sok od 2 naranče za vlaženje biskvita
– cca 250 g džema ili marmelade od marelice

Priprema:

Maslac i čokoladu otopite na pari pa ostavite sa strane da se malo ohladi. U zdjeli pjenasto izmiksajte, šećer i vanilin šećer. Dodajte i koricu naranče. Zatim umiješajte otopljenu čokoladu i maslac. Na kraju lagano umiješajte brašno, prašak za pecivo i mljevene orahe. Bjelanjcima dodajte prstohvat soli i čvrsto ih izmiksajte u snijeg, a zatim ih lagano umiješajte u čokoladnu smjesu.

Dno kalupa za torte (26 cm) obložite papirom za pečenje. Biskvit stavite u zagrijanu pećnicu. Najprije ga pecite 20 minuta na 100°C, a zatim pecite još dodatnih 20-tak minuta na 150°C. Pečeni biskvit pažljivo odvojite od kalupa i ostavite da se ohladi. Ohlađeni biskvit prerežite dva puta da dobijete tri jednaka biskvita.

Biskvite ravnomjerno navlažite sokom od svježe cijeđene naranče. Svaki sloj biskvita premažite džemom od marelica, a na kraju tankim slojem džema premažite i cijelu tortu. Za glazuru čokoladu i slatko vrhnje otopite na laganoj vatri. Ostavite sa strane da se malo ohladi, da ne bude prerijetka, a zatim ju prelijte preko torte. Tortu dobro ohladite i poslužite s tučenim slatkim vrhnjem.

Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU