LEGENDA FOLKA GAZI DEVETU DECENIJU: Sada snimam EKG i ultrazvuk, a ne pjesme

Milanče Radosavljeć je bez sumnje pjevač narodne muzike, čiji hitovi prihvataju sve generacije. Nema veselja na konem se ne čuje, bar jedna njegova pjesma.

Snimio je 60-tak kompozicija, od kojih je dvadesetak onih koje traju i trajaće još dugo. U svojoj karijeri je svašta doživio i preživio.

-Kafane su to bile, one prave u “zabitima”, i tuče i srče, svega! I para je bilo, priča, staloženo i polako Milanče. Pjevao i svirao harmoniku, na koju nije zasvirao, 30-tak godina. Od muzike, stekao sve što je želio. Posvećen porodici, i unucima, na koje je ponosan.Treba biti ponosan na svoju karijeru. Gradio i izgradio je bez medijske pozornosti. Narod ga proslavio. Njega i njegove pjesme:”Otišli smo ti ostade majko”, “Anđelija”, “Dao bih ovo malo života”, “Ti živiš negde daleko”, “Za ljubav sam mladost dao”, “Magla pala”, “Tiho teče Kolubara”…

Za nepovjerovati je činjenica, koliko Milančetove pjesme, koriste mladi takmičari u muzičkim rijalitijima. Njegove pjesme vole i mladi i veterani pjevači, narodnjačkog faha. On gdje pjeva većinu gostiju, čine estradnjaci. Milanče je, zaokružio osmu deceniju. Još uvijek pjeva i gostuje, vole ga ljudi. Pjevaju sa njim. Milanče je primjer da medijska selekcija zapostavljanja,nije bila “prepreka” u njegovoj karijeri, kao što nisu, ni kafanski belaji.

legenda folka gazi devetu deceniju: sada snimam ekg i ultrazvuk, a ne pjesme

Naučio vremenom, kako se upravlja sa estradnim i svim drugim stresovima. Koronu prebolovao, pa, kaže, da je i virus pobijedio.

-Nedavno me pitaju, kada ću šta, novo snimiti?Ja im odgovorim, “sada snimam EKG, ultrazvuk i slično u Kliničkom Centru – kroz smijeh nastavlja on.

-Sada snimam ono što mi kažu a ne što bih želio! Potom ozbiljno naglasi.

-Ne žalim se. Sve je dobro, Bogu hvala – kazao je Milanče Radosavljević, živuća legenda folka.

J. Durić

The post LEGENDA FOLKA GAZI DEVETU DECENIJU: Sada snimam EKG i ultrazvuk, a ne pjesme appeared first on Express.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU