Lesor: Moj cilj je bio da ostanem u Partizanu

Ljubimac navijača Partizana Matias Lesor sada će protiv crno-belih igrati sa svojim novim klubom Panatinaikosom. Ova utakmica će imati poseban značaj za Lesora, s obzirom da je svima poznata njegova ljubav prema beogradskom klubu.

On je za Meridian Sport govorio o nadolazećoj utakmici.

– Prvo što sam pogledao u kalendaru bilo je kad smo išli u Beograd. Sretan sam što sam se vratio tamo, što vidim ljude koje volim. Bit će posebno. Ne znam točno što očekivati, ali bit će zanimljivo.

Lesor je jedan od najboljih igrača Panathinaikosa, priča je od starta trebala ići u tom smjeru, ali ono što je očito neizbježno je.

– Svi koji su mi dolazili u posjetu dok sam živio u Beogradu, bili su iznenađeni kakav je to grad, koliko su ljudi topli. Kad ne poznaješ Beograd, izdaleka ti se može činiti hladan. Ali sve je potpuno drugačije. Svima koji su došli svidjelo se gdje sam i cijela moja situacija, nastavlja Iznajmljivač.

Prošla sezona bila je daleko najuspješnija u karijeri 28-godišnjeg centra. Izabran je u prvi tim Eurolige. Teško je zaboraviti ljude s kojima je postigao taj uspjeh.

– Sa svima sam u kontaktu. Yannis Papapetrou je sa mnom u Panathinaikosu, čujem se s Danteom (Exum), Jamom (Madara), Danilom (Andušić), Kevinom (Pantera), Zekom (Ledej)… Svima. Imali smo vezu koja je bila i ostala veća od košarke. Želim da traje.

Međutim, suradnja je prekinuta. U kojem trenutku je Lesor shvatio da je Panathinaikos sredina u kojoj želi nastaviti karijeru?

– Kada sam saznao da ne ostajem u Partizanu – pojednostavljuje priču francuski reprezentativac. “Cilj mi je bio ostati, pokušavali smo pronaći rješenje s klubom, razgovarali smo puno puta. Ali kad mi je postalo jasno da od toga neće biti ništa, rekao sam agentu da se okrene drugim klubovima. Čekao sam kraj sezone da sjednem s ekipama i porazgovaramo. Kad je sve bilo rečeno i učinjeno, pogledali smo ponude i Panathinaikos je bio ono što nam se svidjelo.

O sadašnjem timu Partizana rekao je:

– Iskreno, nisam znao što očekivati ​​od Partizana. Ostao je kostur momčadi, ali su istovremeno otišli neki važni igrači. Znate, nije lako igrati za Željku, zna biti zbunjujuće na početku. Treba se prilagoditi sustavu, ali kad mu se potpuno posvetiš i shvatiš, košarka postaje laka. Vidjet ćemo kako će napredovati.

www.sportskacentrala.com

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU