Lidl u BiH pravi u Središnjoj Bosni mega-građevinu veličine 8 nogometnih terena


Njemački maloprodajni lanac Lidl uveliko se sprema za početak poslovanja na tržištu Bosne i Hercegovine.Iako ćemo na otvaranje prvih trgovina sačekati još dvije do tri godine, aktivnosti su u punom jeku i radi se punom parom na pripremi i gradnji objekata, zapošljavanju i obuci radnika itd., piše BiznisInfo.

Mnogi sugrađani već rade u Lidlu, a neki od njih prolaze obuku u okviru Lidla u nekoj od država u kojima ova kompanija posluje.

Tvrtka Lidl BH nedavno je povećala kapital na 216 milijuna KM, s obzirom da pripremaju sve više lokacija na kojima će biti njihovi objekti.

Zasad je u potpunosti izgrađen objekt u Bijeljini koji će ipak sačekati ostale lokacije za zajedničko otvaranje.

Osim toga, u punom je jeku gradnja velikog logističkog centra u Lepenici kod Sarajeva, piše BiznisInfo.

Ovaj logistički centar će biti ključna karika u pravovremenoj distribuciji proizvoda koji se nalaze na policama Lidlovih trgovina.

Kako doznaju, logistički centar će se prostirati na 60.000 metara kvadratnih, odnosno na površini od 8 nogometnih terena. Kapacitet će biti 40.000 paletnih mjesta.

U ovom logističkom centru bit će 120 utovarnih i istovarnih rampi a sadržavat će 5 temperaturnih zona i komoru isključivo za skladištenje čokoladnih proizvoda.

Uključivat će moderne tehnologije, poput “pick-by-voice” upravljanja komisioniranjem, optimizirane procese i suvremeno okruženje.

centralna.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU