Lijepe vijesti iz Beograda: Gordić će ipak stići na utakmice Zmajeva

Reprezentativac BiH Nemanja Gordić doživio je, čestu u košarci, vrlo nezgodnu povredu u meču protiv Virtusa u Bolonji, kada ga je Miloš Teodosić faulirao pri šutu.

Pao je, izvrnuo skočni zglob i uz teške muke napustio parket, na koji se do kraja meča više nije vraćao. Sve navijače Partizana, ali i Zmajeva, zanimalo je kakvo je zapravo stanje Gordićeve noge.

Ispostavilo se, dva dana kasnije, da povreda nije strašna, što je i sam playmaker nagovijestio poslije meča. Kako navode beogradski mediji, ništa nije stradalo, potreban je samo mali odmor radi rekuperacije i za očekivati je da se brzo vrati na teren, prenosi radiosarajevo.

Da li već protiv Budućnosti u nedjelju u beogradskoj Areni? Teško je reći, ali je realno da će biti u rosteru za Kup Radivoja Koraća u Nišu (od 13. do 16. februara).

Samim tim, bit će i na raspolaganju bh. selektoru Vedranu Bosniću, koji je Gordića uvrstio na spisak za mečeve kvalifikacija za SP protiv Latvije (21. febuara) i Grčke (24. februar). Prethodno je kancelarija KSBiH od samog košarkaša dobila garancije da će se odazvati na poziv za ove susrete.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU