Lionel Messi prelazi u Inter Miami

Argentinska legenda Lionel Messi pridružit će se američkom Inter Miamiju nakon što je napustio francuskog prvaka Paris St-Germain. Bivši igrač Barcelone trebao bi odbiti unosniju ponudu Al-Hilala iz Saudijske Arabije. Ugovor iz Miamija uključuje suradnju s brendovima poput Adidasa i Applea.

Messi je osvojio nagradu za najboljeg igrača svijeta sedam puta i očekuje se da će je osvojiti kasnije ove godine nakon uspjeha na Svjetskom prvenstvu. Ovo je prvi put da ikona Barcelone Messi igra izvan Evrope.

Želio je ostati u Evropi još jednu sezonu, ali nakon što nije stigla nijedna zadovoljavajuća ponuda, imao je izbor između Inter Miamija ili Al-Hilala. Postojali su jaki nagovještaji da preferira prelazak u Saudijsku Arabiju, gdje bi se pridružio Cristianu Ronaldu i Karimu Benzemi u ligi u ugovoru koji se financijski ne bi mogao mjeriti.

Ali Messi je na kraju bio u iskušenju da pređe u Inter Miami iz prve lige iz niza razloga, uključujući životni stil i ugovor s velikim brendovima koji se proteže izvan nogometa. Već posjeduje kuću u Miamiju koju trenutno iznajmljuje.

BBC

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU