18.8 C
Sarajevo
Petak, 1 srpnja, 2022

  Ljekarska komora TK: Podrška doktorima iz Sarajeva

  Ljekarska komora Tuzlanskog kantona daje punu podršku doktorima iz Sarajeva i podržava zahjev upućen Vladi Federacije BiH za odblokadu prijedloga u Paralemantu Federacije BiH, da se napad na zdravstvenog radnika za vrijeme rada prizna kao napad na državnog službenika.

  Ljekarska komora TK smatra da je ovaj napad u Sarajevu posljednja opomena vlastima Federacije BiH da konačno usvoje ovaj Zakon kojim će rad zdravstvenog osoblja biti sigurniji, saopćeno je iz ove Komore.

  Napominju da doktori medicine i stomatologije Tuzlanskog kantona s velikom pažnjom prate aktivnosti doktora uposlenih u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

  – Napad i prijetnju ubistvom, koji je doživio kolega u Sarajevu, nije nas iznenadio, jer su se slični napadi dešavali i u Tuzli. Ljekari u Tuzli su do sada svoja prva ostvarivali putem privatnih tužbi na sudu, i to do nekoliko godina po podnošenju tužbe – naveli su iz Ljekarske komore TK.

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Kako ovaj članak smatrate korisnim...

  Pratite nas na društvenim mrežama

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  Alem Sinanović
  Alem Sinanovićhttps://tntportal.ba
  Alem Sinanović je urednik digitalnih medija TNT Grupacije. Gotovo opsesivno istražuje digitalu, SEO, mogućnosti online zarade i sl.
  MOŽDA VAS ZANIMA
  DRUGI UPRAVO ČITAJU