Los Angeles pristao da plati 28,5 miliona dolara udovici Kobyja Bryanta

Okrug Los Angelesa pristao je danas na nagodbu prema kojoj je dužan da plati 28,5 miliona dolara udovici legendarnog košarkaša Kobyja Bryanta, nakon što je policija dijelila fotografije sa mjesta helikopterske nesreće prije tri godine.

Bryant i njegova kćerka Gianna poginuli su zajedno sa još sedam osoba kada se 26. januara na području Los Angelesa srušio helikopter. Tužbu je uputila njegova supruga Vanessa Bryant, rekavši da su “spasilačke službe fotografisale ljudske ostatke kao suvenire sa kojima se može trgovati”.

U martu 2021. godine, Vanessa Bryant je objavila imena četiri zamjenika šerifa za koje je rekla da su dijelili fotografije mrtve djece, roditelja i trenera, koji su putovali na košarkašku utakmicu. Okrug će prema novom dogovoru platiti 13,5 milona dolara, zajedno sa 15 miliona dolara koliko je savezna porota dodijelila Bryantovoj udovici na suđenju u augustu prošle godine.

“Danas je uspješno završena hrabra borba gospođe Bryant, koja je pozvala na odgovornost one koji su učestvovali u ovom grotesknom ponašanju”, rekao je njen advokat Luis Li.

Chris Chester, koji je u nesreći ostao bez supruge i kćerke, odvojeno se dogovorio sa okrugom za gotovo 20 miliona dolara.

Koby Bryant se smatra jednim od najboljih igrača NBA lige svih vremena. Tokom cijele karijere nastupao je za Los Angeles Lakerse, sa kojima je osvojio pet NBA titula.

Beta

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU