Mafini sa jabukama i orasima: Savršeni spoj sočnosti i hrskavosti

Vrijeme pripreme:

35 minuta

Sastojci:

250 g brašna

200 g šećera

1 kašičica praška za pecivo

1/2 kašičice sode bikarbone

1/2 kašičice soli

1 kašičica cimeta

2 jajeta

125 ml ulja (ili otopljenog putera)

125 ml mlijeka

300 g sitno isjeckanih jabuka (oko 2-3 jabuke)

80 g oraha (sitno isjeckanih)

Priprema:

1. U velikoj posudi, pomješajte brašno, šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so i cimet. Dobro promješajte sve suve sastojke.

2. U drugoj posudi, umutite jaja, pa dodajte ulje i mlijeko. Sve dobro sjedinite.

3. Postepeno dodajte mokre sastojke u suve, mješajući dok se ne sjedine. Nemojte previše miješati.

4. Umješajte sitno isjeckane jabuke i orahe, pa još jednom lagano promješajte.

5. Zagrijte rernu na 180°C. Kalup za mafine obložite papirnim korpicama ili ga blago podmažite.

6. Rasporedite smjesu u kalup za mafine, napunivši svaku korpicu do dvije trećine. Pecite 20-25 minuta, ili dok čačkalica ne izađe suva kada je ubodete u sredinu mafina.

7. Kada su mafini gotovi, izvadite ih iz rerne i ostavite da se hlade u kalupu 5 minuta, zatim ih prebacite na rešetku da se potpuno ohlade. Po želji ih pospite vanilin šećerom.

8. Uživajte u toplim ili hladnim mafinima. Možete ih čuvati u hermetički zatvorenoj posudi do 3-4 dana, prenosi „24Sedam“.

Mafini sa jabukama i orasima: Savršeni spoj sočnosti i hrskavosti appeared first on Aloonline.ba.

aloonline.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU