15 C
Sarajevo
Ponedjeljak, 27 rujna, 2021

Huawei spremio plan B: Razvit će novi operativni sustav Hongmeng koji će konkurisati Androidu i Windowsima

Pročitajte

Kompanija Huawei će problem sa zabranama SAD-a riješiti svojim operativnim sistemom koji će biti kompatibilan sa svim aplikacijama namijenjenim OS-u Android. Kinezi su ga nazvali HongMeng, a potvrđeno je i da će bez problema pokretati sve Android aplikacije. Ono što je navažnije bit će dostupan već ove jeseni.

Radi se o naprednom pristupu kineske tehnološke kompanije te o dobrim vijestima za korisnike Huawei i Honor uređaja širom svijeta. HongMeng će biti kompatibilan sa svim Huaweijevim smartphoneima, tabletima, TV i nosivim uređajima.

Podsjećamo, nakon što su američke vlasti preporučile zabranu saradnje s Huaweijem domaćim tehnološkim kompanijama, Google je odlučio reagirati te su najavili zaustavljanje saradnje. Veliki je to udarac za Huawei jer ova kineska tvrtka naveliko koristi Googleov operativni sustav Android – koji bi u budućnosti trebao biti stopiran na kineskim uređajima. Ali čini se da su pronašli riješenje.

Podijeli sa prijateljima:

Više s weba

Plivači SPID-a napravili žetvu medalja na takmičenjima u Beogradu i Sarajevu

Žetvu medalja napravili su takmičari Plivačkog kluba SPID nastupivši u subotu na dva međunarodna takmičenja u Beogradu i Sarajevu. Na...

Možda vas zanima i ovo