Maja Milinković izdaje novi album pod nazivom “Fadolinka”

Bosanskohercegovačka interpretatorka fada i sevdaha Maja Milinković izdaje novi album pod nazivom “Fadolinka”. Album izlazi krajem maja u Portugalu u izdanju portugalske izdavačke kuće Seven muses music books i početkom juna u izdanju BHRT Muzičke Produkcije za područje Bosne i Hercegovine.


Na albumu se nalazi 12 kompozicija fada i sevdalinke, od kojih 5 originalnih fado kompozicija u Majinom autorstvu od kojih je jedna već predstavljena javnosti u sklopu najave albuma pod nazivom “Não há fado sem saudade/Nemafada bez čežnje, četiri sevdalinke, i dva fada iz repertoara Amálie Rodrigues, od kojih je jedna prevedena na naš jezik. Uz emotivnu i filigranu vokalnu interpretaciju na koju nas je Maja već navikla i zvuke portugalske gitare, album “Fadolinka” je multikulturalni projekat koji spaja dvije muzičke tradicije i gurmanski album za ljubitelje istinskih univerzalnih vrijednosti koje nikada ne stare.
Album je sniman u Sarajevu i u Portugalu, i na njemu suradjuju muzičari iz Sarajeva i Portugala: Pedro Amendoeira, Luis Coelho, Duarte Nunes i Bojan Dizdarević.
Maja će promovirati album solističkim koncertom u Lisabonu, 6 juna, 11. oktobra u Portu, a za Bosnu i Hercegovinu najavljuje koncerte u Julu i Avgustu.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU