Mehić: Na Bjelašnici u funkciji jedna staza, FIS Evropa kup u februaru(VIDEO)

Direktor KJP Zoi 84′ Jasmin Mehić bio je gost Sarajevskog jutra.

Mehić je između ostalog govorio o stanju i uslovima na skijalištima, visini snijega, cijenama i uslugama koje nudi Ski centar Bjelašnica – Igman, ali 40. godišnjici obilježavanja Zimskih Olimpijskih igara.

“Stanje na Bjelašnici je više nego dobro. Uložili smo maksimalne napore uprkos nepovoljnim vremenskim uslovima da skijalište stavimo u funkciju. Posjetilaca je sve više, iako nije na nivou koji smo očekivali,” kazao je Mehić.

Dijerktor ZOI-a 84′ je potvrdio da će Bjelašnica 16. i 17. februara biti domaćin 2. FIS Evropa Kup takmičenja u skijanju koje će okupiti najbolji evropske skijaše.

Situacija na Igmanu nije najbolja, kaže Mehić. Ulaganja su u proteklom periodu bila fokusirana na Bjelašnicu zbog čega je Igman uslovno rečeno “trpio”.

“Igman je velika površina i dosta trosno područje koje nezadržava vodu tako da nemamo mogućnost da napravimo akumulaciono jezero. U narednim godinama moramo dovesti vodu na Igman i stvoriti mogućnost za proizvodnju vještačkog osnježenja i nakon toga krenuti sa velikom infrastrukturnom renovacijom Igmana,” naglasio je Mehić.

Pogledajte razgovor.

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU