21.6 C
Sarajevo
Petak, 1 srpnja, 2022

  “Meokrnje 2022. godine” / Članovi OO održali sastanak u Sarajevu

  Članovi Organizacionog odbora manifestacije Meokrnje 2022. godine Admir Hadžiemrić i Amela Lolić danas su u Sarajevu održali sastanak sa akademikom Mirkom Pejanovićem, potpredsjednikom Akademije nauka i umjetnosti BiH i prof. dr. Rasimom Muratovićem, direktorom Instituta za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava Univerziteta u Sarajevu i razgovarali o organizaciji Okruglog stola Meokrnje-simbol borbe protiv fašizma koji će biti organizovan u sklopu manifestacije Meokrnje 2022. godine.

  Tokom razgovora dogovoreno je da će suorganizator Okruglog stola Meokrnje-simbol borbe protiv fašizmabiti Institut za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava Univerziteta u Sarajevu  uz podršku akademske zajednice Bosne i Hercegovine.

  Značajno je istaknuti da manifestacija Meokrnjeposljednjih godina  okuplja veliki broj učesnika i da je jedan od najprepoznatljivijih događaja na prostoru SBK/KSB. U sklopu ovogodišnje manifestacije bit će organizovan planinarskih pohod uz historijski čas na kojem će se učesnici podsjetiti na stradanja antifašista u Drugom svjetskom ratu i Ratu 1992-1995 i obilježit će se 30. godina od osvajanja 1. kote u Odbrambenom ratu 1992-1995 godine.

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Kako ovaj članak smatrate korisnim...

  Pratite nas na društvenim mrežama

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  MOŽDA VAS ZANIMA
  DRUGI UPRAVO ČITAJU