-2.3 C
Sarajevo
Srijeda, 1 prosinca, 2021
Još

  ‘Merhamet’ pripremio 8.200 obroka za migrante

  ()

   Donacija Islamske zajednice Bosne i Hercegovine od 30.000 KM omogućila je Humanitarnoj organizaciji “Merhamet” pripremu i podjelu 8.200 obroka za migrante u Unsko-sanskom kantonu, prije svega onima koji su smješteni na Vučijaku, kao i migrantima koji su ne našli na proputovanju kroz Tuzlu.

  Zbog velikog migrantskog vala u USK, Regionalni odbor “Merhameta” Bihać je od ukupne donacije Islamske zajednice u BiH dobio 25.000 KM, od čega je pripremio 6.500 obroka koje je svakodnevno dijelio migrantima.

  Istovremeno, Regionalnom odboru “Merhameta” Tuzla preraspoređeno 5.000 KM, što je omogućilo pripremu i podjelu oko 1.700 obroka, saopćeno je iz ove humanitarne organizacije.

  – Pomoć Islamske zajednice od 30.000 KM omogućila je hranu za sirijske izbjeglice i migrante. Na taj način, Islamska zajednice u BiH i “Merhamet” zajedno su nastojali da migrantima i izbeglicama koliko-toliko olakšamo život – kazao je predsjednik “Merhameta” Kenan Vrbanjac.

  Krajem maja je u Sarajevu je potpisan ugovor o donaciji finansijske pomoći u iznosu od 30.000 KM, koju je Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini uručila HO “Merhamet” MDD za ishranu izbjeglica i migranata koji se nalaze u BiH.

  (FENA)


  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  Možda vas zanima I OVO