20.5 C
Sarajevo
Nedjelja, 3 srpnja, 2022

  ‘Merhamet’ tokom ramazana podijelio 48.000 iftara, 9.800 paketa i 32 tone hurmi

  Muslimansko dobrotvorno društvo “Merhamet“ je tokom ramazana podijelio 48.000 iftara, 9.800 paketa i 32 tone hurmi, u vrijednosti od 872.000 KM. 

  U svim “Merhametovim“ regionalnim odborima i njihovim osnovnim odborima pripremani su iftari za socijalno ugrožene porodice širom Bosne i Hercegovine, a starim bolesnim i iznemoglim osobama uposlenici i volonteri “Merhameta“ dostavljali su iftarske obroke na kućni prag. 

  Za socijalno ugrožene građane u BiH obezbijeđeni su i bogati prehrambeni paketi. Tako je pored redovnih obroka za svoje korisnike, “Merhamet” pripremio i podijelio oko 48.000 iftara, čija je ukupna vrijednost iznosila 330.500 KM. Istovremeno je porodicama u stanju socijalne potrebe podijeljeno 9.800 paketa vrijednih 441.000 KM, kao i 32.000 kilograma hurmi, u vrijednosti od oko 100.000 KM.

  Ukupna vrijednost iftara, prehrambenih paketa i hurmi koje je “Merhamet“ podijelio tokom mubarek mjeseca ramazana iznosila je oko 872.000 KM.

  “Merhamet“ je, po riječima njegovog predsjednika Kenana Vrbanjca, u spomenutom mjesecu podijelio i druge vrste pomoći, poput prehrambenih artikala, voća, povrća, mesa i mesnih proizvoda, kao i dječijih ruksaka i školskog pribora, što znatno povećava ukupnu vrijednost pomoći koju je ova humanitarna organizacija podijelila socijalno ugroženim građanima u BiH.    

  – Zahvalni smo našim brojnim donatorima, bez čije podrške sigurno ne bismo ostvarili ovako dobre rezultate u našim ramazanskim aktivnostima. Također, zahvalni smo i brojnim partnerskim organizacijama, firmama i pojedincima koji su nesebično podržali i pomogli ‘Merhametove’ ramazanske aktivnosti – kazao je Vrbanjac, saopćeno je iz Merhameta.

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Kako ovaj članak smatrate korisnim...

  Pratite nas na društvenim mrežama

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  MOŽDA VAS ZANIMA
  DRUGI UPRAVO ČITAJU