Mesihović: Muzički talenti grade mostove prema budućnosti oblikujući kulturni pečat našeg grada

Ministrica za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo, prof.dr. Adna Mesihović, sa saradnicama, posjetila je Muzičku akademiju Univerziteta u Sarajevu u cilju procjene kvaliteta obrazovnog programa, infrastrukture i resursa, podrške studentima, razvoja umjetničkih djelatnosti, te usklađenosti s međunarodnim obrazovnim standardima.

Ovom prilikom, ministrica Mesihović istakla je važnost unapređenja saradnje između Akademije i Ministarstva za nauku, visoko obrazovanje i mlade KS, te promicanja kvalitetnog muzičkog obrazovanja.

„Intenziviranje saradnje s Muzičkom akademijom ima za cilj jačanje kulturnih i edukativnih veza, te poticanje umjetničkog razvoja mladih talenata u Kantonu Sarajevo. Mladi talenti, ne samo da su nadareni, već i grade mostove prema budućnosti oblikujući kulturni pečat našeg kantona“, istakla je ministrica Mesihović.

Dekan, prof.dr. Ališer Sijarić, zahvalio je na posjeti Muzičkoj akademiji istakavši da na ovaj način iskazane namjere od strane resornog ministarstva pridonose izuzetnoj važnosti ove obrazovne akademije. Također je istakao da zuztetno cijeni izdvojeno vrijeme ministrice Mesihović, posvećeno upoznavanju s radom i postignućima Muzičke akademije.

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU