Meteorolog Krajinović: Od danas ništa novo, a kako stvari stoje ni narednih 5 dana neće popustiti

Meteorolog Krajinović: Od danas ništa novo, a kako stvari stoje ni narednih 5 dana neće popustiti

Temperature zraka i dalje će biti niske za ovaj period godine, a osjet hladnoće dodatno će se pojačavati usljed povremenih padavina vjetra sjeverca, prognozira Bakir Krajinović.

Danas se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana ponegdje sa slabom kišom ili lokalnim pljuskovima. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 1 do 7, na jugu do 9, a dnevna od 6 do 12, na jugu do 16 °C.

-Od ponedjeljka ništa novo u pogledu prognoze vremena. Nestabilno, oblačno i kišovito vrijeme. Temperature tokom jutra u Bosni i dalje niske, ali bez mraza, a danju do 10°C. U Hercegovini jutarnje oko 6, a dnevne do 15°C. Prema tome i dalje očekujem temperature niže od uobičajenih aprilskih, uz dosadne padavine koje kvare proljetni ugođaj već desetak dana, a kako stvari stoje i narednih 5 dana neće popustiti. Nastavlja se period lošijih biometeoroloških prilika. Tmurno vrijeme loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate.Temperature zraka i dalje će biti niske za ovaj period godine, a osjet hladnoće dodatno će se pojačavati usljed povremenih padavina vjetra sjeverca. Hronični bolesnici i meteoropate trebaju biti oprezniji i ne izlagati se pretjeranim aktivnostima. Sa noćnim satima, opšta slika trebala bi se djelimično poboljšati, prognoza je meterologa Bakira Krajinovića.

U Sarajevu se očekuje pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana povremeno i lokalno je moguća slaba kiša. Jutarnja temperatura oko 2, dnevna oko 9 °C, prenosi Federalni hidrometeorološki zavod.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU