Michael Jordan će donirati 100 milijuna dolara za borbu protiv rasizma

Legendarni američki košarkaš Michael Jordan obećao je donirati 100 milijuna dolara organizaciama koje se bore za rasnu ravnopravnost i socijalnu pravdu.

U priopćenju za javnost je izjavio da će on i njegova tvrtka Jordan Brand distribuirati novac kroz razdoblje od deset godina. 

 “Moramo udružiti snage sa zajednicom, vladom i građanskim vođama kako bismo zajedno dugoročno djelovali. Ostalo nam je još mnogo posla kako bismo doista utjecali na crnu zajednicu. Prihvaćamo našu odgovornost”, izjavio je u priopćenju predsjednik Jordan Branda Craig Williams.

 Ova inicijativa dolazi u trenutku kad se širom Sjedinjenih Američkih Država i u drugim dijelovima svijeta održavaju prosvjedi, koji su uslijedili nakon ubojstva Afroamerikanca Georga Floyda, koji je 25. svibnja smrtno stradao tijekom privođenja, a smrt je nastupila kao posljedica brutalnog policijskog postupanja.

 Micheal Jordan je prije dva dana objavio priopćenje u kojem je izjavio da je “duboko potresen, tužan i jednostavno ljut”.

 “Vidim i osjećam svačiju bol, bijes i frustraciju. Uz one sam koji prokazuju ukorjenjeni rasizam i nasilje nad obojenim ljudima u ovoj zemlji. Dosta nam je toga”, poručio je Jordan, prenosi Hina.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU