Microsoft patentirao telefon s tri ekrana – TNTPortal

Nakon što ideja o osvajanju tržišta pametnih telefona akvizicijom Nokije i predstavljanjem vlastitog mobilnog operativnog sustava nije uspjela, Microsoft se neko vrijeme povukao sa smartphone tržišta te fokusirao na mobilne aplikacije i servise.

Prije dvije godine ipak su najavili svoj povratak na mobilno tržište s uređajem Surface Duo. Riječ je o zanimljivom uređaju s dva ekrana kojeg pokreće Android.

Ono što je na papiru izgledalo kao dobra i zanimljiva ideja, u praksi se ipak nije pokazalo tako dobrim te tehnološki novinari i korisnici nisu bili oduševljeni s mogućnostima ovog uređaja. Kasnije je predstavljen i njegov nasljednik s kojim su ispravljene neke greške iz prvog modela, no niti on nije privukao veliki broj korisnika.

S obzirom na to da se dva ekrana nisu pokazala dovoljno dobrima, ekipa iz Microsofta sada razmišlja o telefonu s čak – tri ekrana. To je barem otkrio patent koji su prijavili, a o kojem su se ovaj tjedan raspisali tehnološki mediji.

Kao i na modelima Duo, ekrani nisu savitljivi, već povezani šarkama, a zahvaljujući trećem ekranu riješen je jedan od najvećih problema Surface Dua – izostanak vanjskog ekrana. Surface Trio, prema patentu, trebao bi dobiti dodatni ekran koji se može koristiti kao vanjski ekran, a kada se telefon otvori, omogućuje puno veću ukupnu površinu ekrana.

Kako to izgleda u praksi, pogledajte na fotografijama s prijavljenog patenta.

microsoft patentirao telefon s tri ekrana – tntportal

Puno toga oko ovog uređaja nije poznato – poput veličina ekrana, ali i debljine telefona kada su sva tri ekrana zatvorena. Teško je na temelju prijavljenog patenta znatihoće li Microsoft zaista krenuti u razvoj i proizvodnju ovog uređaja ili će sve samo ostati na patentu i još jednoj ideji koja se na kraju nije realizirala, prenosi Zimo.

Treba naglasiti kako ovo nije prvi patent Microsoftovog telefona s tri ekrana, no raniji patent pokazivao je uređaj poput Dua, između čija je dva ekrana postavljan još jedan mali ekran koji bi trebao popuniti rupu između dva ekrana.

(www.jabuka.tv)

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU