16.6 C
Sarajevo
Ponedjeljak, 27 rujna, 2021

Migranti u incidentu povrijedili tri policajca u Bihaću

Tri policijska službenika lakše su povrijeđena danas prilikom kontrole privatnog smještaja u kojem je boravila grupa migranata, koja je u prethodnim danima učestvovala u nekoliko incidentnih situacija.

– Prilikom ulaska u privatni objekat u središtu Bihaća, naišli smo na otpor tu smještenih lica i tri su policijska službenika lakše povrijeđena. Također, tri su migranta lišena slobode i u toku je njihovo procesuiranje. Radi se o koordiniranoj akciji Kantonalne inspekcije i Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (MUPUSK), odnosno kontroli privatnog objekta u kojem boravi grupa od 135 migranata, s kojima smo u nekoliko prethodnih dana nažalost imali više incidentnih situacija – rekao je glasnogovornik MUP-a USK Ale Šiljdedić.

Potvrđeno je i kako je akciji prethodio jučerašnji incident s grupom migranata iz istog objekta, koji su onemogućavali policijske službenike u obavljanju njihovog posla.

– Nakon sinoćnje dojave da se u Đačkoj ulici jedno lice nemoralno ponaša i da je vjerovatno u alkoholiziranom stanju, grupa migranata iz ovog objekta pokušala je onemogućiti pripadnike policije u procesuiranju problematičnog lica gađajući ih raznim predmetima. Intervencijom dodatnih policijskih snaga situacija je stavljena pod kontrolu, a slobode je lišeno šest stranih državljana – dodao je Šiljdedić.

Istaknuto je da će svi migranti i izbjeglice koji nelegalno borave u privatnim smještajima ili na javnim površinama, uskoro biti izmješteni na lokaciju Vučjaka, gdje su u toku završne pripremne radnje, odnosno postavljanje šatora, te obezbijeđivanje vode i ostalih neophodnosti za prijem i smještaj veće grupe ljudi.


0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -
NAJNOVIJE
Možda vas zanima