Evo kakvo nas vrijeme očekuje do 08. marta

Od srijede, izgledno je stabilno vrijeme, uz dosta vedrine i sunčanih perioda, ali uz nešto niže jutarnje temperature zraka, saopćeno je iz FHMZ.

Novo, kratkotrajno pogoršanje i slabe padavine prognoziraju se za naredni vikend, 26. i 27 februara. Od 28. februara do 05. marta u Bosni i Hercegovini izgledno je stabilno i toplo vrijeme, a od 06. do kraja prognoznog perioda moguće su padavine, obilnije na jugu zemlje.

Od 24. februara, pa sve do kraja mjeseca, najhladnija jutra izgledna su u centralnim, istočnim i jugozapadnim predjelima Bosne, sa temperaturama između -3 i 2, u ostalim krajevima Bosne kretaće se od 0 do 5, u Hercegovini od 6 do 11 °C. Tokom najtoplijeg dijela dana, u Bosni vrijednosti temperatura zraka kretaće se od 9 do 14, u Hercegovini od 11 do 16 °C.

Početkom marta, očekuje se i blagi porast temperatura zraka, pa će u Bosni tokom jutra, prognozirane vrijednosti minimalnih temperature zraka biti od 4 do 9, u Hercegovini od 8 do 13 °C, maksimalne u Bosni od 11 do 16, u Hercegovini od 13 do 18 °C.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU