Mihajlović otkrio kako je saznao da boluje od leukemije

Proslavljeni srbijanski fudbaler i trener Bologne Siniša Mihajlović govorio je o borbi sa opakom bolešću.

Mihajloviću je potkraj prošle godine dijagnosticirana leukemija, a od tada je prošao tri ciklusa hemoterapije i transplataciju koštane srži.

Nema sumnje da su to najteži dani u njegovom životu, a o njima je, prvi put otvoreno, govorio u svom ‘online’ gostovanju u emisiji Veče sa Ivanom Ivanovićem.

“Uvijek sam bio zdrav. Treniram svaki dan, trčim, radim tegove. Mislio sam da meni ne može ništa da se desi. Bio sam tog ljeta na Sardiniji, igrao neke igre, svaki dan po tri sata. Kada dobiješ leukemiju onda se brzo umoriš, izlaze ti crvene tačke po nogama, krv u desni… Ja ništa od toga nisam imao”, počeo je Mihajlović svoju tešku priču, pa nastavio:

“Jednog jutra sam se probudio sa bolovima. Poslije dva dana sam se vratio u Bolognu i doktor me je nagovorio da napravim magnetnu rezonancu. Nije mogao da povjeruje šta je vidio. Rekao mi je, vi mora da imate veliki otpor na bol. Radim 40 godina i nikada nisam vidio ovakav rezultat. Mislio sam da je pokvarena magnetna rezonanca. Kada je sve u redu onda je ona crna, a kada ne valja onda je bijela. Kod vas je skroz bijela.”

Ubrzo je saznao o čemu se radi.

“Prvo što sam ga pitao bilo je da li se od toga umire. Rekao mi je da prije dvadeset godina mi ne bi bilo spasa, ali sada će možda moći da mi pomognu.”

Godinu dana kasnije može da konstatuje da je pobijedio bolest.

“Bio sam ‘dobar pacijent’, slušao sam sve što su mi pričali. Bio sam uvijek smiren i pozitivan. To je i doktorima pomoglo. Uvijek moraš da imaš volju za životom, to mora da te vodi. Želio sam da budem primjer svima, ne samo svojoj familiji. Ne mislim da svi treba da se bore kao ja, jer nismo svi isti, ali bar da pokušaju. Ovo je bila samo još jedna stvar u životu, a dosta sam toga prošao. Mislim da sam postao bolji čovjek poslije svega ovoga. Želja mi je bila da udahnem čist vazduh, četiri meseca to nisam mogao. Počeo sam da obraćam pažnju na male stvari.”

Dodao je Miha i kako mu nisu teško padali dani u izolaciji i da mu je epidemija nakon svega došla kao odmor. Sportsport

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU