Mijailović je otkrio da bivši reprezentativac mora vratiti novac klubu

Predsjednik KK Partizan Ostoja Mijailović u intervjuu za “B92” govorio je o sporu koji je vodio s bivšim košarkašem ovog kluba i reprezentativcem Milanom Mačvanom.

Mačvan je nakon završetka karijere 2020. godine, na poziv Mijailovića, trebao preuzeti mjesto savjetnika za sport u Partizanu, ali je naglo odlučio da to ne želi i posvetio se privatnom biznisu. , kako je jednom rekao.

Mačvan je nakon toga od kluba tražio novac po dužnici, a Mijailović je otkrio kako je tekao spor.

Kada sam došao u Partizan bivši igrači, agencije i zaposleni u klubu bili su dužni između 5.000.000 i 6.000.000 eura. U tom su trenutku Mačvanovi prilozi iznosili oko 100.000 eura. Pregovarali smo, oprostio je trećinu duga, a ostatak je trebao platiti za četiri godine. Obično je u takvim situacijama definirano da se plaća cijeli ostatak, ako kasnimo s nekim ratamaobjasnio je predsjednik crno-bijelih.

Otkrio je da je donesena presuda prema kojoj će Mačvan klubu morati vratiti novac.

Kada smo ušli u problematičnu godinu i zbog pandemije korona virusa nismo prodali niti jednu kartu, gledajući kako da preživimo kao klub, Mačvan je iskoristio tu situaciju. Tada je tužio Partizan za 30.000 eura. Posebna komisija pri Olimpijskom komitetu Srbije lani je donijela skandaloznu odluku prema kojoj bi Mačvan od Partizana trebao dobiti oko 75.000 eura. Prihvatili smo presudu, platili kaznu, ali sam onda odlučio pokrenuti sudski postupak u Lausanni, pred Međunarodnim sportskim sudom. Platili smo i troškove procesa, a prije nekoliko dana stigla je i presuda po kojoj će Mačvan morati vratiti novac Partizanu. Sve skupa oko 30.000 eura. Tako smo pokazali da smo bili u pravuotkrio je Mijailović.

www.sportskacentrala.com

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU